ترانس
ترانس ها یکی از پربازدهترین تجهیزات الکتریکی هستند به طوری که در برخی ترانس های بزرگ بازده به ۹۹.۷۵٪ نیز میرسد. امروزه از ترانس در اندازهها و توانهای مختلفی استفاده میشود از یک ترانس بند انگشتی که در یک میکروفن قرار دارد تا ترانس غولپیکر چند گیگا ولت-آمپری. همه این ترانس ها اصول کار یکسانی دارند اما در طراحی و ساخت متفاوت هستند.
ترانس چیست؟
ترانس یا مبدل به دستگاه هایی گفته میشود که توانایی تبدیل یک مقدار به مقدار دیگر را داشته باشد؛ ترانس ها قابلیت تبدیل جریان با انرژی کم و ولتاژ بالا به جریان با انرژی بالا و ولتاژ کم را دارند، یعنی با ورودی بسیار کم، بیشترین بازدهی را دارند.
نحوه عملکرد ترانس:
ترانس درواقع انرژی الکتریکی را به وسیلۀ دو یا چند سیمپیچ و از طریق القای الکتریکی از یک مدار به مداری دیگر منتقل میکند. به این صورت که جریان جاری در مدار اول (اولیۀ ترانس) موجب به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در اطراف سیمپیچ اول میشود، این میدان مغناطیسی به نوبۀ خود موجب به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم میشود که با اضافه کردن یک بار به مدار دوم این ولتاژ میتواند به ایجاد یک جریان ثانویه بینجامد.
انواع ترانس:
ترانس جریان ، ترانس ولتاژ ، راکتور اشباع ، ترانس هسته ی هوایی ، ترانس تفاضلی متغیر خطی ، ترانس با اتصال مثلث باز (V-V) و ترانس Scott -T (اتصال اسکات) ،
کاربرد ترانس:
- مدیریت جریان: این مهم ترین کاربردی که ترانس ها دارند یعنی ولتاژ را کاهش یا افزایش میدهند.
- انتقال توان: برای مثال اگر شما یک سیم پیچ معادل با 150 وات داشته باشید به دلیل وجود ترانس در سیم پیچ دوم هم 150 وات توان خواهید داشت.
- محافظت: در شارژ وسایل الکتریکی، ترانسفورماتور ولتاژ را کنترل می کند تا اجزای داخلی باتری آسیب نبینند.
تماس با واحد بازرگانی سایت: 05137130000 داخلی 5
تماس با واحد پشتیبانی سایت: 09156044750
با تامین الکتریک همراه باشید در هفته های آینده مطلب ترانس کامل تر می شود.
با تشکر تیم فروشگاه آنلاین تامین الکتریک