سنسور
سنسور یا حسگر وسیله ایست که به کمیت های فیزیکی مانند فشار، گرما، رطوبت، دما حساس است و آن مقادیر را به مقادیر یا سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. سنسور بخشی از یک سیستم بزرگتر است که کمیت مورد نظر را در آن سیستم اندازه گیری و به اشتراک می گذارد. یک سنسور می تواند نه تنها یک دستگاه، بلکه یک ماشین، ماژول یا سیستم فرعی باشد. هدف سنسور ، حس کردن اتفاقات یا تغییرات در محیط پیرامون خود و سپس ارسال این اطلاعات به دیگر لوازم الکترونیکی که عمدتا پردازنده های کامپیوتری است. این حسگرها در تعداد زیادی از وسایل به صورت روزمره استفاده می شود و ویژگی های فیزیکی مانند، فشار، دما، مقاومت، ظرفیت و … را اندازه گیری می کند.
چرا استفاده از سنسور مفید و کاربردی است؟
با افزایش تعداد ساختمان ها در شهرها توجه به مصرف بهینه برق از قبل اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به منظور صرفه جویی در مصرف برق برای روشن و خاموش کردن وسائلی مثل لامپ و کولر می توان از انواع سنسور استفاده کرد.
انواع سنسور :
در ادامه با هم با معروف ترین و کاربردی ترین سنسورها آشنا می شویم:
سنسور نوری
این سنسور برای تشخیص یا اندازه گیری میزان نور محیط استفاده می شود؛ فناوری مورد استفاده در این سنسور ها فتوولتائیک، فتوسل یا مقاومت های نوری است. یک فتوسل که به آن مقاومت نوری یا LDR نیز می گویند، می تواند میزان نور را به دلیل تغییرات خروجی آن متناسب با میزان نوری که روی سلول می تابد، تشخیص دهد. وقتی هیچ نوری به سلول برخورد نکند، مقاومت آن زیاد است. ولی زمانی که نور می تابد، مقاومت آن با توجه به میزان نور کاهش می یابد.این سنسور برای طیف مرئی امواج الکترومغناطیسی طراحی شده است، ولی بعضی از آنها برای طیف مادون قرمز و حتی طیف فرابنفش نیز توسعه یافتند. مثل کلیدهای خودکار برای خاموش و روشن شدن چراغ ها
سنسور دما
این سنسور از پرکاربردترین هاست و . تقریبا تمام صنایع از این حسگر استفاده می کند. انواع سنسور دما عبارتند از ترمیستور، ترموکوپل، دماسنج مقاومتی ((RTD و حسگر های دمای مادون قرمز.
از این سنسورها برای نشان دادن میزان دمای موتور، دمای محیط، کنترل دما در فرایند تولید و کاربردهای دیگر، از حسگر دما استفاده می شود.
سنسور صدا (میکروفون)
میکروفون یکی از معروف ترین سنسورهایی که می شناسید در واقع این سنسورانرژی صوتی را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده که این سیگنال می تواند ارسال، ضبط، تقویت یا بازتولید شود.سنسورصدا در تجزیه و تحلیل و مطالعات ارتعاش، نویز، مطالعات شنوایی انسان، برنامه های کاربردی صدای عبور خودرو و … استفاده می شود. مثل تست صدای موتور جت،ثبت شوک و لرزش در حین حمل اقلام حساس و شکننده، آزمایش میزان صدای موتور و صدای ترمز،محاسبه میزان تاثیر نویز بر محیط، تست شنوایی و...
برای خرید انوع سنسور از برندهای مطرح کافی است با کارشناسان فنی تامین الکتریک سپهران تماس بگیرید.
تماس با واحد بازرگانی سایت: 05137130000 داخلی 5
تماس با واحد پشتیبانی سایت: 09156044750
با تامین الکتریک همراه باشید در هفته های آینده مطلب سنسور و انواع برندهای آن کامل تر می شود.
با تشکر تیم فروشگاه اینترنتی تامین الکتریک