نوسان دما با شدتهای مختلف همواره در اطراف ما وجود دارد، و دانشمندان سیستمی ابداع کرده اند که میتواند این نوسانات را به برق تبدیل کند.
بر اساس گزارش ساينس الرت، از برق توليد شده توسط اين ماشين می توان برای تامين انرژی حسگرها و تجهيزات ارتباطاتی استفاده كرد. در اين شيوه، ذخيره انرژی به واسطه پديده ای به نام تشديد كننده حرارتی انجام می شود، ابزاری كه گرما را از يك سو جذب كرده و آن را به سوی ديگر می تاباند. زمانی كه دمای دو طرف به تعادل رسيد، انرژی آن توسط فرايند ترموالكتريک جذب می شود.
به گفته محققان دانشگاه MIT اين تشديد كننده جديد حرارتی می تواند حسگرهای راه دور و هر ابزار برقی خارج از شبكه برقی را تنها با استفاده از اختلاف دمای هوا برای سالها روشن نگه دارد. اين ابزار را می توان به راحتی روی ميز رها كرد و دستگاه به راحتی از نوسان دمای هوای اتاق برق توليد می كند و اين يعنی منبعی بی نهايت از انرژی توليد برق از نوسان دما پيش از اين نيز به واسطه تكنيكهای مختلفی آزمايش شده بود، اما اين تكنيک جديد نسبت به تكنيک های پيشين كار آمدتر است و اولين نمونهای است كه می توان آن را برای سازگاری با نوسانات دوره ای دمايی تنظيم كرد.
يكی از كليدی ترين دستاوردهای دانشمندان در ساخت اين نيروگاه كوچک استفاده از تركيبی از مواد بوده است، موادی مانند فوم فلزی، گرافن، و نوعی موم ويژه به نام اكتاديكن كه با تغيير دما به راحتی از جامد به مايع و برعكس تبديل می شود. اين تركيب از گنجايش بالای ذخيرهسازی دما برخوردار بوده و توزيع دما در آن به صورت يكدست انجام می شود.
زمانی که از این ماده در نوسان دمای اتاق برای تولید برق استفاده شد، توانست در دمای ۱۰ درجه سانتیگراد ۳۵۰ میلی ولت برق تولید کند. از این تشدید کننده حرارتی می توان در هر محیطی استفاده کرد و حتی می توان آن را در زیر صفحات خورشیدی نصب کرد تا از حرارت ایجاد شده در آن برق بیشتری تولید کند.