آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 296
  • 1555 مرتبه
تاریخچه روشنایی

تاریخچه روشنایی

18 آذر 1397

با کشف آتش اولین شکل از نور مصنوعی برای روشن کردن ناحیه آتش و یا مشعل بکار گرفته شد. این ‌چنین بود که در هزاران سال قبل از میلاد مسیح آتش در غارهای شهر پکن افروخته شد. مردم ما قبل تاریخ با ریختن روغن در چراغ، محیط اطراف خود را روشن می‌کردند.

این چراغ ‌ها از مواد طبیعی مانند سنگ‌ها، پوسته‌ها، شاخ و برگ درختان ساخته‌شده بودند و با گریس پر شده و فتیله بر روی آن قرار می‌گرفت. از کرم شب‌تاب نیز به‌ عنوان منبع نور استفاده شده است. بعد از آن شمع و چراغ شیشه‌ای و سفالی هم اختراع شدند، لوستر یک‌ شکل اولیه از چراغ بود.

کاهش عمده در هزینه‌های روشنایی با کشف روغن نهنگ رخ داد. استفاده از روغن نهنگ پس‌ از آن که ابراهیم گستر زمین ‌شناس کانادایی برای اولین بار نفت سفید را در سال 1840 تولید کرد کاهش یافت و باعث شد که هزینه روشنایی باز هم کاهش یابد. در سال 1850 به علت کمبود نهنگ قیمت روغن نهنگ به‌طور چشمگیری افزایش یافت و همین باعث کاهش استفاده از آن در روشنایی شد.

در سال 1860 استفاده از گاز و نفت سفید در روشنایی به‌ جای روغن نهنگ رواج یافت. ناقوس مرگ نهایی استفاده از روغن نهنگ در سال 1859 زمانی که نفت خام کشف شد و صنعت نفت به وجود آمد به صدا درآمد.

روشنایی گازی به‌اندازه کافی مقرون ‌به ‌صرفه نبود و در چراغ ‌های خیابانی در سطح شهرها و نیز برخی از ساختمان ‌های تجاری و منازل افراد ثروتمند بکار گرفته شد. افت بزرگ بعدی در قیمت روشنایی در سال 1880 با معرفی دستگاه های روشنایی قوس کربنی برای فضا و خیابان‌های بزرگ و لامپ‌های رشته‌ای برای روشنایی محیط داخلی و خارجی به وجود آمد.

با گذشت زمان سیستم ‌های روشنایی در همه ‌جا در کشورهای توسعه‌ یافته رواج یافت. الگوهای خواب تغییر کرد. بهبود روشنایی در شب، امکان فعالیت بیشتر را فراهم کرد و وجود چراغ‌ های خیابانی موجب کاهش آمار جرم و جنایت شهری گردید.

در اواخر قرن بیستم لامپ‌های فلورسنت کاهش چشمگیری در هزینه‌های روشنایی ایجاد کرد اما امروز سیستم‌ های روشنایی LED انقلاب دیگری در عرصه روشنایی به وجود آورده. نه تنها هزینه های روشنایی را به حداقل رسانده بلکه باعث کاهش آثار تخریبی بر روی محیط زیست نیز گردیده است.

جهت استعلام قیمت و موجودی محصولات روشنایی می توانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما در بازرگانی سپهران میزبان صدای گرم شما عزیزان باشند. 

تلفن: 05137130000 و 09396718656 

واتس آپ: 09396718656

کانال تلگرام: t.me/tsepehran 

پست الکترونیک: Info@taminelectric.com

نظرات
 
   
 

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید