سـخت افزار مورد نیاز به منظور پیکربندي یک شبکه بدون کابل به ابعاد شبکه مورد نظر بسـتگی دارد. علیرغم موضوع فوق، در این نوع شـبکه هـا اغلب و شایـد هم قطعـا به یـکAccess point و یـک اینترفیس کارت شـبکه نیاز خواهـد بود. در صورتی که قصد ایجاد یک شـبکه موقت بین دو کامپیوتر را داشـته باشـید، صـرفا به دو کارت شبکه بدون کابل نیاز خواهید داشت.
Access point چیست؟
سخت افزار فوق، به عنوان یک پل ارتباطی بین شبکه هاي کابلی و دسـتگاه هاي بدون کابل عمل مینماید. با اسـتفاده از سخت افزار فوق، امکان ارتباط چندین دستگاه به منظور دستیابی به شبکه فراهـم میگردد.Access point میتوانـد داراي عملکردي مشـابه یـک روتر نیز باشـد. در چنیـن مـواردي انتقـال اطلاعـات در محـدوده وسـیع تري انجـام شـده و داده از یکAccess point بـه Access point دیگر ارسـال میگردد. یـک نمـونه دسـتگاه Access point کـارت شـبکه بـدون کابل هر یک از دسـتگاه هاي موجود بر روي یک شـبکه بـدون کابل، به یک کارت شـبکه بـدون کابل نیاز خواهند داشت. یک کامپیوتر Laptop ، عموما داراي یک اسـلات PCMCIA است که کارت شـبکه درون آن قرار میگیرد. کامپیوترهاي شخصـی نیز به یک کارت شـبکه داخلی که معمولا داراي یک آنتن کوچک و یا آنتن خارجی است، نیـاز خواهنـد داشت. آنتن هـاي فـوق بر روي اغلب دسـتگاه ها، اختیـاري بوده و افزایش سـیگنال بر روي کـارت را بـدنبال خواهد داشت. یک نمونه کارت شـبکه بـدون کابل پیکربنـدي یک شـبکه بـدون کابل به منظور پیکربنـدي یک شـبکه بـدون کابل از دو روش متفاوت استفاده میگردد:
1- روش :Infrastructure
به این نوع شبکه ها،hosted و یا managed نیز گفته میشود. در این روش از یـک و یا چنـدینAccess point موسـوم بهgateway و یا روترهاي بـدون کابل که به یک شـبکه موجود متصل میگردند، استفاده میشود. بدین ترتیب دستگاههاي بدون کابل، امکان استفاده از منابع موجود بر روي شبکه نظیر چاپگر و یا اینترنت را بدست می آورند.
2- روشHoc-Ad :
به این نوع شبکه ها،unmanaged و یا peer to peer نیز گفته میشود. در روش فوق هر یک از دسـتگاهها مسـتقیما به یکدیگر متصل میگردند. مثلا یک شـخص با دارا بودن یک دسـتگاه کامپیوترlaptop مستقر در محوطه منزل خود میتواتند با کامپیوتر شخصی موجود در منزل خود به منظور دستیابی به اینترنت، ارتباط برقرار نمایـد. پس از تهیه تجهیزات سـخت افزاري مورد نیاز به منظور ایجاد یک شـبکه بدون کابل، در ادامه می بایست تمامی تجهیزات تهیه شـده را بـا هـدف ایجـاد و سازمانـدهی یـک شـبکه به یکـدیگر متصـل تـا امکان ارتباط بین آنان فراهم گردد. قبل از نصب و پیکربنـدي یک شـبکه بدون کابل، لازم است به موارد زیر دقت نمائید:
تهیه درایورهاي مربوطه از فروشـنده سـخت افزار و کسـب آخرین اطلاعات مورد نیاز فاصـله بین دو کامپیوتر می بایست کمتر از یک صدمتر باشد. هر یک از کامپیوترهاي موجود می بایسـت بر روي یک طبقه مشابه باشـند. اسـتفاده از تجهیزات سخت افزاري مربوط به یک تولیدکننده، داراي مزایا و معایبی است. در این رابطه پیشـنهاد میگردد لیستی از ویژگی هاي هر یک از سـخت افزارهاي مورد نیاز عرضه شـده توسط تولیـدکنندگان متعدد تهیه شود تا امکان مقایسه و اخذ تصـمیم مناسب، فراهم گردد. مراحل لازم به منظور نصب یک شـبکه (فرضـیات: ما داراي یک شبکه کابلی موجود هستیم و قصـد پیاده سازي یک شـبکه بـدون کابل به منظور ارتباط دسـتگاه هاي بدون کابل به آن را داریم) اتصال Access point به برق و سـوکت مربـوط به شـبکه اترنت پیکربنـديAccess point) معمولا از طریـق یـک مرورگر وب) تا امکان مشاهـده آن توسط شـبکه موجود فراهم گردد. نحوه پیکربنـديAccess point بسـتگی به نوع آن دارد. پیکربندي مناسب کامپیوترهاي سرویس گیرنده به منظور ارتباط باAccess point در صورتیکه تمامی سخت افزارهاي شبکه بدون کابل از یک تولیدکننده تهیه شده باشـند، عموما با تنظیمات پیش فرض هم میتوان شبکه را فعال نمود. به هرحال پیشنهاد میگردد همواره به راهنماي سخت افزار تهیه شده به منظور پیکربندي بهینه آنان، مراجعه گردد.