آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 30
  • 1240 مرتبه
کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه چیست؟

28 خرداد 1396

کارت شبکه  :(Network Interface Card)

کارت شبکه، يکی از مهمترين عناصر سخت افزاری در زمان پياده سازی يک شبکه کامپیوتری است و در زیر مجموعه تجهیزات غیر فعال شبکه جای میگیرد. هر کامپيوتر موجود در شبکه سرويس گيرنده و یا سرويس دهنده نيازمند است از يک کارت شبکه استفاده کند. کارت شبکه، ارتباط بين کامپيوتر و محيط انتقال مثل (کابل های مسی و يا فیبر نوری) را فراهم می نمايد. بیشتر مادربردهای جديدی که از آنان در کامپيوترهای شخصی استفاده می شود، دارای يک اينترفيس شبکه ای onboard می باشند. کامپيوترهای قديمی و يا کامپيوترهای جديدی که دارای اينترفيس شبکه ای  onboard نمی باشند، در زمان اتصال به شبکه، می بايست بر روی آنان يک کارت شبکه نصب گردد. کارت شبکه جهت اتصال کامپیوتر به شبکه محلی در سرعت های 100،10 و 1000 مگا بیت بر ثانیه بکار میرود.

هر کارت شبکه دارای یک آدرس فیزیکی (MAC) است:

آدرس مک یا MAC Address مخفف عبارت Media Access Control Address به معنای "آدرس زیر لایه کنترل دسترسی به رسانه" بوده و یک آدرس فیزیکی ۶ یا ۸ بایتی است که توسط سازنده‌های کارت های واسطه شبکه (قطعات سخت افزاری که امکان اتصال کامپیوترها به یکدیگر یا به یک شبکه را می‌دهند.) بر روی حافظه آن (اغلب بر روی ROM - حافظه فقط خواندنی) ذخیره می‌کنند. آدرس مک معمولاً آدرس فیزیکی (Physical Address) نیز خوانده می‌شود. آدرس مک در سطوح پایین تری نسبت به آدرس IPدر شبکه استفاده می‌شود و يک عدد شش بايتي بوده که سه بايت اول آن مشخص کننده سازنده کارت شبکه و سه بايت دوم، شماره سريال کارت شبکه است.

کارت شبکه های روی مادربرد: 

کارت های شبکه ای هستند که توسط گذرگاه هایی که تعبیه شده بر روی مادربرد کامپیوتر نصب میشوند:
کارت شبکه هایی که از گذرگاه PCI یا ( PCI slot) استفاده می کنند. 
کارت شبکه هایی که از گذزگاه PCIe یا (PCI Express slot) استفاده میکنند .
البته گذرگاه های دیگری هم وجود دارد که کارت شبکه قابلیت نصب بر روی آنها را دارد اما ب دلیل سرعت پایین دیگر استفاده نمیشوند و رو ب منسوخ شدن می روند مانند:
ISA,MCA,VLB,AGF,PCI-X 

کارت های شبکه جانبی:

کارت شبکه های جانبی کارت شبکه هایی هستند که از بیرون به کامپیوتر و اکثرا به لب تاب وصل میشوند. یکی از مزیت های کارت های شبکه جانبی اتصال سریع آنها از درگاه های مخصوص است و برای اتصال و جدا کردن آنها نیاز نیست کامپیوتر ر ا خاموش کرد .

کارت شبکه ی CardBus 

کارت شبکه ی  USB

کارت شبکه ی بی سیم:

نمونه ای دیگر از کارت های شبکه وجود دارند که بدون سیم کار می کنند و از طریق WIFI سیگنال ها را ارسال و دریافت می کنند. این کارت های شبکه معمولا گرانتر از کارتهای شبکه معمولی هستند. از کارت های شبکه بی سیم می توان به کارت شبکه های USB ,CardBus ,PCI اشاره کرد.

نصب کارت شبکه:

برای نصب کارت شبکه می توان مراحل زير را دنبال نمود :

باز نمودن کيس کامپيوتر و نصب کارت شبکه در يکی از اسلات های آزاد

بستن کيس و متصل نمودن کابل به پورت کارت شبکه

راه انداری کامپيوتر، در صورتی که يک کارت Plug&Play تهيه شده است و از سيستم عاملی استفاده می شود که تکنولوژی Plug & Play را حمايت می نمايد، تنها کاری که احتمالا می بايست انجام داد، قرار دادن ديسکت و يا CD  درايور کارت شبکه در درايو مربوطه است. در صورتی که از سيستم عاملی استفاده می گردد که قادر به تشخيص سخت افزارهای جديد نمی باشد، می بايست عمليات نصب کارت شبکه به صورت دستی انجام شود .

با توجه به اين که کامپيوترهای جديد و سيستم های عاملی که بر روی آنان نصب می گردد، عموما از فن آوری  Plug&Play حمايت می نمايند، نصب يک کارت شبکه کار چندان مشکلی نخواهد بود. کافی است کارت شبکه را درون يکی از اسلات های خالی مادربرد قرار داده و کامپيوتر را راه اندازی نمود. کارت های شبکه Plug&Play توسط سيستم عامل تشخيص داده شده و درايور آنان نصب می گردد .

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید