نکاتی که در طراحی روشنایی و سیم کشی روي پلان هاي ساختمانی باید رعایت گردد:
تاسیسات الکتریکی ساختمان روي پلان ساختمان به صورت تک خطـی طراحـی مـی شـود. قبـل از طراحی و ترسیم بایستی از نقاط مختلف ساختمان بازدید به عمل آید و در نقاط مرطوب نصب لـوازم برقـی مجاز نمی باشد.
براي کلیه مصارف فقط یک مسیر در نظر گرفته شود. لذا لازم است بـراي مـصارف پـر مـصرف مثـل ماشین لباسشویی خط جداگانه اي از تابلوي برق تا محل مصرف کشیده شود و فیوز مناسبی بـراي آن پـیش بینی گردد براي سایر محل ها مانند اتاق خواب ها، نشیمن و پذیرایی کـه وسـایل کـم آمپـر مثـل رادیـو و تلویزیون و... استفاده می شود باید یک خط جداگانه و براي روشنایی هم خطی دیگـر بـا فیـوز مناسـب پیش بینی گردد.
معمولا براي کولر هاي گازي یا آبی خط مستقیمی با فیوز مناسب طراحی و پیش بینی می شود. براي مدار خبر و مکالمه نیز خط مستقیمی با فیوز با آمپراژ کم قرار می دهند .محل هایی که براي کنده کاري لوله هاي برق در نظر گرفته می شود، باید طوري باشد کـه لطمـه اي بـه استقامت بنا نزند و محل عبور لوله ها امکان پذیر باشد. کلید ها باید در محل هایی از ساختمان قرار گیرد که به راحتی در دسترس باشد مثلا وقتـی یـک نفـر وارد اتاق می شود باید بلافاصله در دسترس او قرار گیرد.
سیستم هاي پریز تلفن حتما از درون لوله جداگانه اي بگذرد:
کابل پریز آنتن رادیو و تلویزیون باید حتما از داخل لوله جداگانه اي عبور داده شود و سر لوله تـا پـشت بام مستقیم در نظر گرفته شود. ارتفاع کلید در کف تمام شـده 101 سـانتی متـر و پریـز هـا 30 تـا 35 سـانتی متر باشـد. در آشـپزخانه کلیدها و پریزها هم ارتفاع باشند. حدالامکان از تعبیه جعبه تقسیم پرهیز گردد زیرا به نماي داخلی ساختمان لطمه می زند. در صـورت لزوم جعبه تقسیم آن را باید در ارتفاع 30 تا 50 سانتی متري از سقف قرار داد.