آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

  • 203
  • 989 مرتبه
تاثیر شدت جریان بر برق گرفتگی:

تاثیر شدت جریان بر برق گرفتگی:

13 اسفند 1396

یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در برق گرفتگی شدت جریان می‌باشد. بر اساس استانداردهای کمسیون بین المللی برق میزان شدت جریان بی خطر برای انسان در فرکانس های بین ۵۰ تا ۶۰ هرتز برابر ۱۰ میلی آمپر و شدت جریانی که می‌تواند باعث مرگ شود ۲۵ میلی آمپر است. این مقدار برای جریان های مستقیم معادل ۵۰ میلی آمپر تعیین شده است.

اگر با ولتاژ موثر، شدت جریانی با فرکانس ۵۰ تا ۶۰ هرتز به تدریج افزایش یابد به ترتیب در عامل مورد آزمایش عوارض زیر پدیدار می‌گردد:

۱ - با عبور ۵ / ۰ تا ۵ / ۱ میلی آمپر جریان برق احساس شده و در دست‌ها یک لرزش خفیف ایجاد می‌گردد.

۲ - با عبور ۲ تا ۳ میلی آمپر لرزش دست (انگشتان) شدیدتر می‌شود.

۳ - با عبور ۸ تا ۱۰ میلی آمپر حداکثر جریان قابل تحمل در مدت زمان بیشتری خواهد بود و در مفاصل انگشتان و دست‌ها دردی پدید می‌آید ولی ناقل برق را می‌توان ر‌ها کرد.

۴ - در عبور ۱۰ تا ۱۲ میلی آمپر لرزش دست شدت یافته بطوریکه تا شانه‌ ها ادامه می‌یابد. درد شدید‌تر از حالت سوم ایجاد می‌شود و این حالت تا ۳۰ ثانیه قابل تحمل است.

۵ -در ۱۳ تا ۱۴ میلی آمپر احتمال و درصد ر‌ها کردن ناقل جریان برق کمتر می‌ شود و این حالت تا ۱۰ ثانیه از حالت ۴ تقلیل می‌ یابد.

۶ -با عبور ۲۰ تا ۲۵ میلی آمپر دست‌ها تحمل خود را از دست داده و حالت فلج به خود گرفته و ناقل جریان برق را نمی‌ تواند ر‌ها کند. در این حالت درد شدیدی همرا با تنگی نفس مستولی می‌ گردد که در صورت رسیدگی فوری (کمک های اولیه) مصدوم نجات می‌ یابد در غیر این صورت مرگ او حتمی خواهد بود.

۷ - با عبور ۲۵ تا ۹۰ میلی آمپر تنفس قطع و قلب دچار عارضه شده و لرزش نامنظم بطن قلب موجب مرگ می‌ شود.

۸ - از ۹۰ میلی آمپر به بالا تنفس ممکن نیست و قلب هم از تپش باز می‌ ایستد که در این حالت اگر زمان تاثیر گذاری کمتر از ۲ / ۰ ثانیه باشد احتمال نجات شخص برق گرفته امکان پذیر خواهد بود.

۹ - جریان های بیشتر که ناشی از ولتاژهای فشار متوسط و قوی هستند اغلب با قوس الکتریکی یا جرقه همراه بوده که باعث سوختگی بدن می‌ گردد و در صورت طولانی بودن زمان عبور جریان بافت های داخلی بدن نیز دچار سوختگی می‌شوند.

مقدار جریانی که از بدن می گذرد به عوامل زیر بستگی خواهد داشت:

۱ - مقدار ولتاژی که شخص در مقابل آن قرار گرفته است.

۲ - مقاومتی که لباس شخص و حتی پوست بدن از خود نشان می‌ دهد که مسلما دستی که در مقابل کار از ضخامت پوست برخوردار است با دستی که لطیف و ظریف باشد فرق می‌ کند.

۳ - محل تماس با جسم هادی (پا یا دست) .

۴ - فشار سطح تماس با هادی، هر چقدر سطح تماس بیشتر و فشار وارد بر هادی محکمتر باشد جریان بیشتری عبور می‌ نماید.

عوامل موثر دیگر مدت زمان جریان می‌ باشد. همانگونه که قبلا نیز بیان گردید بدن انسان قادر است جریان های با ولتاژهای و شدت های بالا را در زمان های کوتاه تحمل کند برای مثال عبور جریانی با شدت ۱۰۰ میلی آمپر به زمانی حدود ۳ ثانیه نیاز دارد که باعث از کار افتادگی قلب و قطع تنفس شود.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید