یکی از راههای حفاظت خطوط انتقال بکارگیری سیم محافظ هوایی بر روی دکل ها است که در این بین هرچه تعداد سیم های محافظ افزوده شوند احتمال برخورد صاعقه به خطوط انتقال کاهش می یابد اما از طرفی افزایش تعداد سیم محافظ هوایی سبب افزایش هزینه احداث خطوط انتقال نیرو می شوند. بنابراین لازم است در انتخاب تعداد، زاویه حفاظت و در نتیجه محل نصب سیم محافظ در روی دکل ها دقت شود.
تجارب بهره برداری از خطوط انتقال نیرو نشان می دهند که در صورتیکه سیم محافظ هوایی با زاویه 30 درجه هادی ها را حفاظت نماید، احتمال برخورد صاعقه به آنها تقلیل می یابد و هر چه این زاویه کمتر باشد ضریب ایمنی بهتر می شود.
برای ایجاد چنین زاویه حفاظتی دو راه وجود دارد، نصب یک سیم محافظ در ارتفاع بالا و یا نصب دو سیم محافظ در ارتفاع پایین تر. اجرای روش اول سبب افزایش ارتفاع برج و در نتیجه وزن آن می گردد و در روش دوم گرچه ارتفاع برج کاهش می یابد اما وجود دو سیم محافظ در ارتفاع پایین تر ضمن اینکه خود افزایش قیمت سیم محافظ را بهمراه دارد، باعث افزایش هزینه اجزای دیگر خط انتقال نظیر دکل، فونداسیون و یراق آلات نیز می گردد که به هر حال لازم است در زمان طراحی کلیه جوانب در نظر گرفته شوند. در هر کدام از حالات فوق سیم محافظ هوایی می بایست به بدنه دکل متصل باشد تا جریان صاعقه بتواند از طریق دکل تخلیه شده و وارد زمین شود.
نوع و قطر سیم محافظ تأثیر چندانی در حفاظت آنها از هادی ها ندارند اما با توجه به اینکه سیم های محافظ باید قادر باشند جریان های بسیار زیاد ناشی از صاعقه را از خود عبور دهند لذا لازم است برای کنترل درجه حرارت آنها مقطع سیم محافظ از حد مناسبی کمتر نباشد. از طرف دیگر عوامل دیگری نظیر باد، برف و یخ نیز ضرورت بکارگیری هادی های مقاوم را ضروری می سازد.
لذا در انتخاب مقطع سیم محافظ هوایی می بایست به موارد زیر توجه نمود.
-دارا بودن تحمل کافی در مقابل جریانهای صاعقه
-داشتن مقاومت مکانیکی کافی
-دارا بودن مقاومت کافی در مقابل خوردگی
-دارای قیمت نسبی مناسب