سیستم برق اضطراری نوعی سیستم برق پشتیبان است که در زمان بحران و یا وقتی که سیستم برق معمولی از کار میافتد برای تامین انرژی برق مورد استفاده قرار میگیرد. تجهیزات برق اضطراری شامل دیزل ژنراتورها، یو پی اس UPS، سلولهای خورشیدی، تجهیزات انرژی خورشیدی (پنل خورشیدی و شارژ کنترلر)، و دستگاههای دیگر میشود. از این سامانهها در طیف گستردهای از مراکز مانند خانههای مسکونی، آسانسورها، دوربین های مداربسته، تجهیزات نظارت تصویری و سیستم های حفاطتی و امنیتی، بیمارستانها، آزمایشگاههای علمی، مراکز داده و دیتا سنترها، تجهیزات مخابراتی و در تجهیزات مدرن کشتیهای نیروی دریایی استفاده میشود.
برق اضطراری چیست؟
یک سیستم برق اضطراری منبع مستقل انرژی برق برای استفاده در سیستم های برقی مهم در زمان قطعی جریان برق عادی می باشد. یک سیستم برق در وضعیت آماده به کار (سیستم برق استند بای) میتواند شامل یا ژنراتور برق آماده به کار و یا مجموعه ای از باطری های ذخیره کننده انرژی برق و یا مواردی از این قبیل باشد. سیستم های برق اضطراری برای جلوگیری از آسیب های مالی و جانی ناشی از قطعی جریان برق نرمال مورد استفاده قرار میگیرند.
موارد کاربرد سیستم های برق اضطراری بسیار متنوع می باشد و از کاربری های برق اضطراری خانگی، برق اضطراری بیمارستانی گرفته تا کاربرد برق اضطراری در آزمایشگاه ها و دیتا سنترها، تجهیزات مخابراتی، کشتی ها و سایر کاربردهای خانگی، تجاری، صنعتی و نظامی را در بر میگیرد.
سیستم های برق اضطراری میتوانند مبتنی بر ژنراتورهای برق آماده به کار، باتری ها و یو پی اس های برق اضطراری با طول عمر بالا، انرژی های مکانیکی ذخیره شده و یا سلولهای سوخت هیدروژنی باشند. رایج ترین سیستمهای برق اضطراری امروزی شامل برق اضطراری مبتنی بر ژنراتورهای دیزلی و ژنراتورهای گازی، و یو پی اس ها و همچنین سیستم های انرژی خورشیدی اضطراری می باشند.
راه اندازی سیستم برق اضطراری به سه دسته تقسیم شده است:
1 - راه اندازی برق اضطراری به صورت دستی
2 - راه اندازی به صورت خودکار
3 - راه اندازی بدون وقفه