آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 347
  • 853 مرتبه
اسپرینکلر آتش Fire sprinkler:

اسپرینکلر آتش Fire sprinkler:

04 دی 1398

تاریخچه اسپرینکلر: اسپرینکلر یا همان آبفشان در سال ۱۸۷۴ میلادی توسط هنری پارملی اختراع شد، که به عنوان کار آمدترین وسیله ایمنی با هدف حفظ جان و مال افراد شناخته شده است. این اسپرینکلرها به مدل نمکدانی معروف بودند که درپوش برنجی لحیم شده به آن در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد ذوب و تخلیه آب انجام میشد. در سال ۱۸۹۶ میلادی ایالت متحده آمریکا جهت هماهنگ نمودن و یکپارچه سازی اجزا و نصب اسپرینکلرها، ائتلاف ملی حفاظت از حریق (National Fire Protection Association) یا NFPA را تشکیل دادند.

اسپرینکلر چیست؟ یکی از اجزای سامانه پاششی اطفای حریق اتوماتیک محسوب می گردد. اسپرینکلر زمانی که اثری از آتش‌سوزی را تشخیص دهد، مانند وقتی که دما از میزان مشخصی فراتر رود، آب را تخلیه می‌کند. و طرز کار کردن آنها به این صورت است که قسمت پشت سوپاپ آژیر خطر به صورت مداوم با آب پر می شود و زمانی که دستگاه فعال می شود اسپرینکلر آب را به سرعت به بیرون می پاشد. وقتی سیستم اطفا حریق فعال می شود، آب به اسپرینکلر ها میرسد ولی آنها آب را همان موقع پخش نمی کنند. بلکه اسپلینکلر ها درون خود حسگر هایی دارند که به محض فعال شدن باعث می شود که آنها عمل پاشش را شروع کنند. به همین دلیل است که در بیشتر جاهایی که از اسپرینکلر استفاده شده است فقط یک عدد از آنها فعال می شود. اسپرینکلر آتش‌نشانی به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود و در هر سال در سراسر جهان بیش از ۴۰ میلیون اسپرینکلر نصب می‌گردد. در ساختمان‌هایی که توسط اسپرینکلر آتش حفاظت شده و دارای طراحی و نگهداری استاندارد باشد، بیش از ۹۹ درصد از آتش‌سوزی‌ها به تنهایی توسط اسپرینکلر کنترل می‌شود.

انواع اسپرینکلر دو نوع اسپرینکلر وجود دارد:

اسپرینکلر معمولی: این سیستم اطفا حریق اسپرینکلر آب را به صورت چرخی به سمت سقف و طبقات می پاشد.

اسپرینکلر چتری: اسپرینکلر آب را به صورت قوس دار (یا بهتر است بگوییم همان حالت چتری) به بیرون می پاشد.

از هر دو نوع این اسپرینکلر ها می توان به صورت مستقل یا آویزان شده در محل مورد نظر استفاده کرد.

تفاوت اسپرینکلر واکنش سریع quick response sprinklersو اسپرینکلر واکنش استاندارد standard response sprinklers:

در اسپرینکلرهای واکنش سریع از حباب (بالب) با ضخامت ۳ میلیمتر و در اسپرینکلرهای واکنش استاندارد از حباب (بالب) با ضخامت ۵ میلیمتر استفاده شده است، که ضخامت کمتر نسبت به حرارت حساستر بوده و زودتر میترکد. در نتیجه اسپرینکلرهای واکنش سریع از سرعت بالاتری در اطفا حریق برخوردار هستند و نرخ زمانی آنها ۵۰ متر بر ثانیه و یا کمتر می باشد که میتواند علاوه بر اطفا حریق، مقدار تشکیل گازهای سمی را کاهش دهد تا فرصت بیشتری برای تخلیه محل آتش سوزی به وجود آید.

مهمترین تفاوت اسپرینکلر ها عبارتند از:

۱-درجه حرارتی

۲-اندازه و ابعاد آنها

۳-جهت گیری نصب آنها

۴-حساسیت حرارتی

۵- خصوصیات توزیع آب

۶- خدمات آنها برای اطفا آتش

فاصله اسپرینکلر ها در ساختمان باید به چه صورت باشد؟

حداقل فاصله ی اسپرینکلر ها باید 1.5 متر باشد و حداکثر فاصله باید با توجه به خطر حریق و توسط کارشناس محاسبه شود. فاصله مجاز بین اسپرینکلر ها بر اساس ارتفاع سقف متفاوت است و همچنین در شرایطی که سقف به صورت قوشس دار و ذوزنقه ای شکل باشد محاسبات کمی پیچیده تر شده و باید به صورت دقیق فاصله ی آنها از بالاترین نقطه ی سقف محاسبه شود، البته شما نگران نباشید چون این محاسبات وظیفه ی شما نیست. (البته مگر اینکه کارشناس سازمان آتش نشانی باشید)

لوله کشی مربوط به سیستم اطفا حریق اسپرینکلر باید به چه صورت باشند؟

این لوله ها در سیستم لوله کشی اطفا حریق ساختمان ثابت اند و آب را به سمت اسپرینکلر ها هدایت می کنند و این آب همیشه در اسپرینکلر ها تحت فشار است و منتظر این است که سیستم اطفا حریق فعالی شود، سپس حسگر های خود آن حرارت را حس کنند تا فعالی شده و آب را به بیرون بفرستند. سیستم های اطفا حریق خشک به این صورت عمل می کنند که آب پشت یک سوپاپ ذخیره شده است و به محض فعال شدن آب و هوای فشرده ای که تا الان از ورود آن به لوله جلوگیری می کرده است از اسپرینکلر خارج می شوند.

اسپرینکلر ها یکی از تجهیزاتی هستند که برای ساختمان یکی از مسائل مهم و حیاتی شده اند. شاید با خود بگویید که استفاده از جعبه های f و یا کپسول های آتش نشانی می تواند موثر تر باشد. ولی باید بگویم که در حال اشتباه هستید، چرا که این تجهیزات بدون دخالت شما کار خود را انجام می دهند و این یعنی حتی زمانی که در خانه ی خود حضور فیزیکی ندارید هم می توانید نسبت به امنیت خانه خود در برابر آتش سوزی مطمئن باشید.

آمار ها نشان می دهد اسپرینکلر نقش بسیار مؤثر در مهار حریق ها داشته است. نکته جالب تر این است که در انگلستان تا کنون هیچ ‌یک از ساختمان‌های مجهیز به سیستم اطفا حریق اسپرینکلر دچار خسارت‌های سنگین و مرگ ناشی از حریق نشده‌اند.

استفاده از اسپرینکلرها در شبکه ‌های اطفای حریق اتوماتیک آبی به همراه تجهیزاتی همچون لوله کشی، شیرآلات و اتصالات جهت حفاظت از جان افراد، اموال آنها و همچنین جلوگیری از آسیب به سازه و فروریختن ساختمان‌ها به کار می‌روند. وظيفه سيستم‌های اسپرينكلر كنترل و جلوگيري از گسترش حريق در مراحل اوليه شكل ‌گيري تا رسيدن نيروهاي عمليات آتش نشاني است.

اسپرینکلر جزئی از سیستم اطفا حریق می باشد که این سیستم شامل کابل، داکت، لوله و سیم نسوز می باشد. سیم و کابل افشارنژاد اکنون یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان سیم و کابل در ایران است که از زمان تاسیس تاکنون دقت بسیاری زیادی بر روی کیفیت محصولات تولیدی خود دارد تا جایی که این شرکت پس از نیم قرن سابقه اکنون لقب تولید کننده با کیفیت سیم و کابل نسوز در ایران را به خود اختصاص داده است. همچنین سیم و کابل مشهد با توجه به کیفیت بی نظیر و استاندارد های جهانی محصولات خود موفق به جذب به بازارهای خارجی شد.از جمله محصولاتش کابل افشان کابل جوش سیم مفتولی و غیره می باشد.

ما در شرکت بازرگانی سپهران برای انتخاب محصول مناسب و تامین آسان آن در کنار شما هستیم. برای تهیه کابل نسوز مورد نیاز خود با شرایط مناسب و برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره خرید با ما در ارتباط باشید.

برقراری تماس با شماره تلفن 05137130000 و 09396718656

 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید