آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 84
  • 3938 مرتبه
انواع چراغ های سنسور دار و سنسور های راه پله:

انواع چراغ های سنسور دار و سنسور های راه پله:

25 آبان 1396

چراغ های سنسور دار:

چراغ های سنسور دار هم یکی از بهترین روش ها برای روشنایی است با استفاده از چراغ های سنسور دار برای صرفه جویی در مصرف انرژی می توان اقدامی بهینه در این راستا تلقی شد. در چراغ های سنسور دار روشنایی در زمان نیاز کاربر و به هنگام تامین میشود و برای روشن و خاموش کردن آنها نیاز به کلید on/off نیست. در ساختمان این نوع چراغ ها از شیشه آهن ABS و کریستال استفاده شده و باید هنگام نصب آنها به ارتفاع سقف و متراژ اتاق توجه کرد. بیشتر از این چراغ ها در راه پله ها و پارکینگ ها استفاده میشود.

شیوه عملکرد چراغ های سنسور دار:

سنسور مادون قرمز به کار رفته در این نوع چراغ ها در مرکز چراغ قرار گرفته است و به حرکت و حرارت حساس است و در هنگام حس کردن هر گونه حرکت در محیط این سنسور فعال شده و جریان برق را در مدار برقرار میسازد با فعال شدن سنسور تایمر شروع به کار میکند و با طی شدن زمان تایمر، که این زمان توسط کاربر مشخص شده و قابل تغییر است (معمولا حداکثر تایم روشن ماند نشان 5 دقیقه است) جریان قطع شده و چراغ خاموش می گردد. 

مزایای چراغ های سنسور دار:

علاوه بر بحث کاهش مصرف انرژی چراغ های سنسوردار مزایای دیگری نیز دارند که از جمله ی این مزایا میتوان به کاهش هزینه های نصب (نیاز به شاسی تایمری و تایمر و سیم کشی ندارند)، روشنایی به موقع و سهولت استفاده (عدم نیاز به استفاده از کلید) بالا رفتن ضریب امنیت در راه پله ها و پارکینگ ها (نسبت به حضور افراد و حرکت حساس هستن و واکنش نشان میدهند) اشاره کرد.

چراغ های سنسوردار سقفی دارای دید 360 درجه هستند البته چشمی های توکار و چشمی های 180 درجه نیز در بازار موجود میباشد که چشمی های توکار به علت عملکرد ضعیف تقریبا از رده خارج شده هستند و از چشمی های 180 درجه نیز بیشتر در جلوی درب ورودی استفاده میشود.

انواع سنسور های حرکتی:

چراغ های سنسوردار یا سنسور های حرکتی راه پله به چراغ هایی گفته میشود که سنسور تعبیه شده در آنها نسبت به حرکت حساس است و نسبت به هرگونه حرکت واکنش نشان داده و چراغ را روشن میکند. سنسور های به کار رفته در صنعت برق ساختمان انواع مختلفی دارد که در زیر به انها اشاره میکنیم:

1- سنسور حرکتی توکار 140 درجه:

این نوع سنسورها همانطور که از نامشان مشخص است دارای 140 درجه دید هستند، درون پریز نصب میشوند و بردشان معادل 2.5 متر تا 10 متر است.

2- سنسورهای حرکتی سقفی 360 درجه:

دارای دید 360 درجه و برد 2.5 تا 12 متر میباشند که در بین سنسور های حرکتی دارای بیشترین کاربرد هستند.

3- سنسور حرکتی دیواری 180 درجه:

دارای دید 180 درجه و برد 20 متر هستند (بیشترین برد در بین سنسورهای حرکتی) معمولا در فضا های باز نصب میشوند.

4- سنسور توکار سقفی 360 درجه:

برای نصب این نوع چراغ های سنسور دار باید حتما در زیر سقف جای قوطی هالوژن باشد.

5- سنسور به همراه لامپ سرخود:

دارای دید 360 درجه و این نوع سنسور ها دارای لامپ سر خود میباشند. سنسور های راه پله داری سه سیم فاز ورودی، فاز خروجی و نول میباشند که در هنگام نصب فاز ورودی به سنسور حرکتی و فاز خروجی به لامپ وصل میشود. همچنین تمامی لامپ های سنسوردار دارای سه ولوم به نام های time (برای تنظیم زمان تایمر) LUx (برای تنظیم حساسیت نوری سنسور) و sens (برای تنظیم حساسیت حرکتی سنسور) میباشند.

نصب سنسور های حرکتی و چراغ های سنسور دار نسبت به تایمر های راه پله نیاز به سیم کشی نداشته و با اندکی هزینه کردن در ابتدا میتوان به صورت چشمگیری در کاهش مصرف برق صرفه جویی کرد.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید