آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 96
  • 880 مرتبه
آشنایی با تجهیزات پسیو شبکه:

آشنایی با تجهیزات پسیو شبکه:

04 آذر 1396

به ‌تمامی تجهیزاتی که عملکرد آن‌ها بدون نیاز به جریان برق باشد و کارکرد آن‌ها نیازی به نیرو و جریان برق ندارد تجهیزات پسیو  گفته می‌شود مانند: کابل، کیستون، سوکت، داکت، رک و.. . 

میتوان ادعا کرد که تقریباً هر شبکه‌ای نیاز مبرم به کابل شبکه دارد و کابل شبکه را جزء اصلی یک شبکه نامید. این کابل در واقع از کنار هم قرار گرفتن 8 رشته سیم مسی داخل یک پوشش پلاستیکی تشکیل‌ شده است و از ابتدای ساخت آن تاکنون بر اساس استانداردهای مختلفی ایجاد شده است و تفاوت آن‌ها در سرعت‌های عبوری دیتا می‌باشد.

Cat 1: همان سیم تلفن دو رشته ای می باشد.

Cat 2: حداکثر سرعت آن ۴ مگابیت در ثانیه - استفاده برای شبکه های Token Ring.

Cat 3: حداکثر سرعت آن ۱۰ مگابیت در ثانیه - استفاده برای شبکه های Token Ring.

Cat 4: حداکثر سرعت آن ۱۶ مگابیت در ثانیه - استفاده  Token Ring.

Cat 5: سرعت  کابل ۱۰۰ مگابیت در ثانیه - حداکثر مسافتی که ساپورت می کند ۱۰۰ متر.

Cat 5e: سرعت کابل ۱۰۰ مگابیت در ثانیه - حداکثر مسافتی هم که ساپورت می کند ۱۰۰ متر.

Cat 6: سرعت این کابل ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه - حداکثر مسافتی هم که ساپورت می کند ۱۰۰ متر.

Cat 7: کابل های جدید می باشند که بیشتر در دیتا سنتر از آنها استفاده می شود.

از میان کابل های بالا پر مصرف ترین کابل ها Cat 5، Cat 5e و Cat 6 میباشند که این سه کابل، هم در استاندارد Token Ring و هم در Ethernet قابل استفاده می باشند.

رک RACK:

قطعاتی مانند Switch، روتر، سرور، فایروال و در داخل جعبه ای به نام رک قرار می گیرند. رک ها از نظر نوع قرارگیری به 2 نوع دیواری که مناسب جمع شدن یکجای کابل‌های شبکه و سوئیچ هر طبقه می‌باشد و نوع ایستاده که تمام سوئیچ‌ها، روتر ها و سایر appliance  های شبکه درون آن قرار می‌گیرد. رک‌ها دارای درب‌های فلزی، شیشه‌ای و ترکیبی فلزی- شیشه‌ای می‌باشند. واحد اندازه گیری رک Unit یونیت می باشد. عموما رک ها در اندازه های ۴ یونیت، ۶ یونیت، ۹ یونیت، ۲۰ یونیت، ۲۴ یونیت و ساخته می شوند. اندازه های ۴، ۶ و ۹ یونیت رک های دیواری می باشند و رک های ۲۰، ۲۴ و رک های ایستاده می باشند.

برای انتخاب رک به موارد زیر توجه کنید:

اندازه رک: که بر مبنای یونیت سنجیده می شود (4 یونیت، 6 یونیت، 9 یونیت، 20 یونیت، 24 یونیت).

عمق رک: عمق رک ها عموما ۳۰، ۳۴، ۴۰، ۴۶ و می باشد.

فن (Fan): بعضی از رک ها برای خنک سازی تجهیزات به فن مجهز شده اند.

بعضی از رک ها ممکن است پچ پنل یا پریز برق نیز داشته باشند.

سوکت شبکه یا سوکت RJ 45:

جهت اتصال کابل شبکه به کامپیوتر (کارت شبکه) از سوکت شبکه استفاده می شود. انتهای هر دو طرف کابل شبکه اصولا سوکت شبکه می خورد. سوکت شبکه را RJ 45 نیز می گویند. سوکت شبکه از سوکت تلفن کمی بزرگتر می باشد.

کیستون Keystone    :   

کیستون قسمت مادگی برای اتصال سوکت های RJ 45 می‌باشد. این کیستون ها درون نودهای شبکه و یا پچ پنل ها قرار می گیرد. این قطعه را مانند پورت Lan ای که بر روی کامپیوترتان وجود دارد تصور کنید. قطعه ای است که داخل قوطی کبریتی یا پریز شبکه قرار می گیرد. سوکت شبکه موجود بر روی کابل به کیستون وصل می شود. به عبارتی کابل شبکه ای که از کامپیوتر به پریز شبکه وصل می شود در اصل به همین کیستون متصل می گردد.

داکت و ترانک:

قطعه ای است که کابل های شبکه درون آن قرار می گیرند. داکت ها در اندازه های مختلفی ساخته می شوند. معیار سنجش آن ها سانتی متر است. برخی از افراد نیز برای سنجش اندازه داکت ها از کلمه نمره استفاده می کنند. مثلا داکت نمره ۲ یا نمره ۳ یا نمره ۶ اگر می خواهید دو یا سه رشته کابل را داخل داکت قرار دهید می توانید از داکت نمره ۲ یا ۳ استفاده نمایید. برخی از افراد نیز داکت ها را به صورت عمق * عرض عنوان می کنند. مثلا داکت ۳*۳ یا ۳۰*۳۰ همان داکت نمره ۳ است. داکت نمره ۳، داکتی است که عرض و عمق آن ۳ سانتی متر است.

معمولاً در ساختمان‌هایی که به ‌صورت توکار کابل‌ کشی شبکه و برق انجام ‌نشده یا کابل ‌کشی موجود جواب گوی نیاز فعلی نمی‌باشد به سراغ کابل ‌کشی روکار با استفاده از داکت ها و ترانک ها می‌رویم.

در مواردی که تعداد کابل هایی که قرار است داخل داکت ها قرار گیرند زیاد باشد به جای داکت از ترانک استفاده می کنیم. مورد استفاده ترانک دقیقا مانند داکت است. بعبارتی ترانک همان داکت است اما با ظاهری شیک تر و زیباتر. یکی از قابلیت های ترانک این است که می توانید بر روی آن پریز شبکه، پریز برق و... را قرار دهید.

پچ کورد Patch Cord:                                                                                                                                  

یک کابل شبکه است که دو سر آن سوکت شبکه (RJ 45) خورده است. اصولا پچ کورد برای اتصال پچ پنل به سوئیچ استفاده می شود. از پچ کورد برای اتصال کامپیوتر به پریز شبکه نیز استفاده می شود. پچ کورد ها ۱ متری، ۳ متری و ۵ متری هستند.

 داکت و ترانک محفظه‌ ای معمولاً از جنس PVC بوده و برای عبور دسته‌ های کابل برق یا شبکه از رک تا پریزهای شبکه استفاده می‌شود تا علاوه بر جلوگیری از به هم پیچیدگی کابل‌ها در طول مسیر عبوری، زیبایی فضای محیطی را نیز حفظ کند.

پچ پنلPatch Panel :  

این قطعه داخل رک نصب می شود. اصولا یک سر کابل شبکه به پریز شبکه و سر دیگر آن کابل به پچ پنل می خورد. پچ پنل ها در انواع مختلف ۱۶ پورت، ۲۴ پورت، ۳۶ پورت و ۴۸ پورت ساخته می شوند. در ضمن پورت های موجود در پچ پنل نیز به صورت Cat 5 و Cat 6 ساخته می شوند. وقتی کابل ‌های شبکه از نودها کشیده شد و همگی یکجا جمع شدن تا به سوئیچ نصب شود در این زمان باید کابل‌های شبکه به درون رک رفته و در آنجا به پچ پنل نصب شود و در این حالت برای هر پورت یک پچ کورد کوتاه اتصال به سوئیچ برقرار شود. پچ پنل ها در 2 نوع کیستونی (Loaded) و بدون کیستون (Unloaded) وجود دارند. مدل‌های کیستونی پچ پنل مطابق شکل یک قسمت سرتاسری برای اتصال سیم‌های هر کابل دارد ولی در مدل‌های بدون کیستون روی پچ پنل 24 یا 48 سوراخ برای نصب کیستون وجود دارد یعنی انتهای هر کابل به یک کیستون متصل شده و کیستون دورن پچ پنل قرار می‌گیرد و محکم می‌شود.

تجهیزات شبکه یوکی نت

مدیریت کابل (Cable Management):

مدیریت کابل در 2 نوع افقی و عمودی تولید و عرضه می‌شود که مدل‌های افقی معمولاً در حد فاصل پچ پنل و سوئیچ قرار می‌گیرند و همان‌طور که از اسم آن‌ها مشخص است برای مدیریت آشفتگی پچ کوردها و یکجا جمع‌کردن آن‌ها استفاده می‌شود چرا که ممکن است پچ کوردها جلو آمده و مانع بسته شدن در رک شوند. مدیریت کابل عمودی که غالباً در رک های ایستاده وجود دارد به ‌منظور متراکم کردن کابل‌های ورودی به داخل رک تا پشت پچ پنل استفاده می‌شود تا فضای جلو و عقب رک‌ها با انبوهی از کابل مواجه نبوده و به ‌راحتی قابل ‌دسترسی باشد.

فیس پلیت:

بخش اصلی نود شبکه را نود فیس پلیت تشکیل میدهد فیس پلیت در واقع محلی است که کیستون در آن محکم شده و قرار میگیرد.

کادر)فریم(:

کادر یا فریم بخشی است که فیس پلیت درون آن قرار می‌گیرد و در دو نوع توکار و روکار ساخته می‌شود اقلام توکار دورن ترانک و یا دیوار قرار می‌گیرند و مدل‌های روکار آن ‌که به کیستون باکس معروف‌اند برای اتصالات روکار استفاده می‌شود (البته در کیستون باکس بخشی تحت عنوان فیس پلیت وجود ندارد و کیستون مستقیم درون کیستون باکس قرار می‌گیرد).

سوکت شبکه:

سوکت شبکه یا RJ45 یک سوکت 8 پین است که با دو نوع متد رنگ ‌بندی 8 رشته سیم کابل شبکه در آن قرار گرفته و به سوئیچ، روتر، پچ پنل و هر چیزی که قسمت مادگی RJ45 داشته باشد متصل می‌شود.

تجهیز ات شبکه

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید