در این مقاله قصد ما این است تا اطلاعات دقیق و مفصلی را درباره مشخصات نوری در اختیار شما همراهان گرامی قرار دهیم و بهترین برند تولید کننده و با کیفیت ترین لامپ ها در ایران را به شما معرفی کنیم تا آگاهی لازم را در این باره داشته باشید. این مقاله شامل محتوایی است که به بررسی قسمت های مختلف و ابعاد گوناگون مشخصات نوری می پردازد.
شاخص چیست؟ کلمه شاخص (Index) در کل به مبنای نمودار یا نشان دهنده یا نماینده می باشد. شاخص، کمیتی است که نماینده چند متغییر همگن است و وسیله ای برای اندازه گیری و مقایسه پدیده هایی است که دارای ماهیت و خاصیت مشخصی هستند که بر مبنای آن می توان تغییرات ایجاد شده در متغیرهای معینی را در طول یک دوره بررسی نمود. محاسبه شاخص برای هر شرکت، صنعت یا گروه یا دسته امکان پذیر است و میتوان آن را محاسبه نمود.
شار نوری (Luminous Flux): معیاری است برای سنجش توان دریافت شده از نور .شار نوری را نباید با شار تابشی که معیاری برای سنجش توان کل نور گسیل شده است اشتباه گرفت زیرا شار نوری به گونهای تعریف شده تا بازتاب دهندهٔ حساسیت متغیر چشم انسان به طول موجهای مختلف نور باشد.
لومن واحد اندازه گیری مقدار نور یک منبع نور است. یک لومن یا یک واحد توان نوری (Luminous Flux)، عبارت است از کل نور خارج شده از یک منبع نور در هر ثانیه و یا به عبارتی دیگر کل نور دریافت شده توسط یک جسم در هر ثانیه میباشد، که آن را با حرف برگرفته از زبان یونانی فی [Φ] نشان میدهیم. در دستگاه بین المللی یکاها، یکای شار نوری، لومن (lm) است. هر لومن به صورت شار نوری تولید شده توسط یک منبع نوری با شدت روشنایی یک شمع در زاویه فضایی یک استرادیان تعریف میشود.
شار نوری اغلب به عنوان یک معیار عینی برای توان مفید گسیل داده شده توسط یک منبع نور استفاده میشود، با این وجود این معیار همیشه هم برجسته نیست. مصرفکنندگان آگاه معمولا شار نوری لامپهای مختلف را با هم مقایسه میکنند چراکه تقریبی از توان ظاهری تولیدی توسط لامپ به دست میدهد و برای مقایسه اثرگذاری نوری لامپ های رشتهای و لامپ های فلوئورسنت فشرده کاربردی است. شار نوری را نمیتوان برای مقایسه درخشش استفاده کرد، زیرا درخشش یک درک عینی است که با توجه به فاصله از منبع نور تغییر میکند.
بهره نوری (Luminous efficiency): این عدد نسبت شار نوری خارج شده از لامپ روشنایی، به توان مصرفی آن است که نشان دهنده ی کارایی و بهره وری روشنایی مورد استفاده قرار می گیرد. هر چه این عدد بزرگتر باشد، یعنی بازدهی و کارایی لامپ روشنایی بیشتر است یا به عبارت دیگر، لامپ روشنایی با بازده بالاتر، لامپی است که با مصرف انرژی کمتر، شار نوری بیشتر (روشنایی بیشتر) ایجاد می کند و نیز نشان می دهد که آن لامپ روشنایی از نظر مصرف انرژی، بهینه تر و مقرون به صرفه تر است. واحد بهره نوری لومن بر وات است.
دمای رنگ یا Color Temperature چیست؟ دمای رنگ با حروف CT نمایش داده می شود. این علامت مخفف عبارت Color Temperature می باشد. دمای رنگ در معماری، عکاسی و نقاشی کاربرد های زیادی دارد. واحد مشخص شده برای سنجش درجه حرارت رنگ، کلوین نام دارد و هر چقدر که کمتر باشد رنگ گرمتر می باشد.
دمای رنگ در چراغ ها و پنل های LED: این شاخص برای دیزاین منزل بسیار مورد توجه معماران قرار می گیرد چرا که با توجه به درجه حرارت رنگ، می توان رنگ مناسب برای افرادی که طبیعت گرم یا سرد دارند، را مشخص نمود و به وسیله آن برای دیوارها و وسایل منزل مناسب ترین رنگ را با توجه به روحیه و سلیقه افراد انتخاب کرد.
شاخص نمود رنگ: شاخص نمود رنگ (Color Rendering Index) که به اختصار CRI نامیده میشود، شاخصی است برای مشخص کردن میزان کافی بودن نور موجود برای تشخیص رنگها.
چشم انسان طوری توسعه یافته است تا بتواند با استفاده از نور خورشید رنگهای متفاوت اشیاء را تشخیص دهد. در نتیجه نمود رنگ نور خورشید برای چشم انسان بهترین است. اندیس نمود رنگ بین صفر و صد تعریف میشود که بهترین اندیس نمود رنگ ۱۰۰ و نوری که در آن تشخیص رنگ ناممکن باشد اندیس نمود رنگ صفر را خواهد داشت. نور خورشید دارای طیف نوری کامل است و در نتیجه امکان دیدن همه رنگها در زیر نور خورشید امکانپذیر است. منابع نوری دیگر طیفهای نوری متفاوتی دارند که میتوان با جستجو در منابع طیف نوری لامپهای گوناگون را یافت. لامپ هالوژن دارای اندیس نمود رنگ ۱۰۰ میباشد.
زاویه تابش (Beam Angle): زاویه بین دو خط فرضی در صفحه عبوری از محور پرتو نور که این خطوط از مرکز سطح جلویی لامپ و نقاطی که شدت نور آنها ۵۰ % شدت مرکز نور است، میگذرند. مفهوم زاویه تابش در لامپ LED و صرفه جویی حاصل از آن در تامین روشنایی
حفظ شار نوری (Lumen Maintenance): نسبت شار نوری در زمان مشخصی از طول عمر لامپ به مقدار اولیه شار نوری همان لامپ که به صورت درصدی از شار نوری اولیه نشان داده میشود را حفظ شار نوری نامند. به عنوان مثال فرض کنید که مقدار اولیه شار نوری لامپی ۴۰۰ لومن باشد، در صورتی که شار نوری آن پس از ۱۰۰۰ ساعت کارکرد به ۳۹۲ لومن رسیده باشد، حفظ شار نوری آن در ۱۰۰۰ ساعت کارکرد، برابر با ۹۸% است.
شدت نور (Luminous Intensity): در صورتی که نور تولید شده از منبع نور توسط رفلکتور یا لنز به صورت جهت دار تابش گردد، کمیتی به نام شدت نور تعریف می گردد که واحد آن کندل (cd) است. اگر دو لامپ با شار نوری یکسان در دو چراغ با دو رفلکتور متفاوت نصب گردند. نور تابیده شده از لامپ در چراغ رفلکتور دار با زاویه تابش کمتر، درخشانتر (با شدت نور بیشتر) از نور تابیده شده از لامپ در چراغ رفلکتور دار با زاویه تابش بیشتر، دیده میشود.
شدت روشنایی (Illuminance): مقدار شار نوری که به یک سطح تابیده میشود را شدت روشنایی مینامند. واحد شدت روشنایی لوکس (Lux) است. یک لوکس برابر با شار نوری lm1 است که روی سطحی با مساحت ۲m 1 تابیده شده است. میزان شدت روشنایی با فاصله منبع نور از سطح متناسب است در حالیکه شار نوری یک منبع نور مستقل از فاصله است. برای اندازه گیری شدت روشنایی از وسیله ای بنام لوکس متر استفاده میگردد.
شرکت محصولات روشنایی پارس شعاع توس به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع لامپهای ال ای دی با در اختیـارداشتن دانش فنی برتـر و برخورداری از پیشـرفتهترین تجهیـزات، ماشیــنآلات، در این زمینه توانسته است محصــولاتی با کیفیـت بــرتر و ســازگار با محیـط زیست ارائه کند.
شما می توانید برای خرید محصولات پارس شعاع توس با شماره های 05137130000 و 09396718656 با کارشناسان ما در بازرگانی سپهران ارتباط بگیرید.