شاید برای شما پیش آمده باشد که با اعداد یا اصطلاحاتی روی دوربین مداربسته روبه رو شده باشید و معنای آن را ندانید. ما در این مقاله چند مورد از ویژگی های دوربین ها را معرفی میکنیم.
با سایت تامین الکتریک همراه باشید.
CMOSو CCD
گیرنده تصویر یا سنسور تصویر یا به طور دقیقتر، حسگر تصویربرداری، وسیلهای است که تصاویر دیداری را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. این وسیله بیشتر در دوربینهای دیجیتالی و سایر وسایل تصویربرداری بکار میرود. از مرسومترین حسگرهای تصویربرداری میتوان به حسگرهای CCD و حسگرهای CMOS اشاره نمود.
مقایسه CMOS و CCD
امروزه در بیشتر دوربینهای عکسبرداری دیجیتالی از حسگرهای CCD یا CMOS استفاده میشود. هر دو نوع حسگر، در دریافت و تبدیل نور به سیگنالهای الکتریکی به گونه یکسان عمل میکنند. وقتی که نور با تراشه نیمه هادی برخورد میکند بارهای الکتریکی در سنسور تصویر بوجود آمده و نگهداری میشوند. همزمان با خواندن تصاویر توسط تراشه، این بارها به گره مشخصی رفته و ولتاژی متناسب با تعداد بارها ایجاد میشود. مدارهای جانبی دوربین، این ولتاژ را به دادههای دیجیتالی تبدیل میکنند.
در حسگر CMOS فرایند تبدیل سیگنال نوری به ولتاژ در داخل پیکسل رخ میدهد. این تکنولوژی هم مزیت آشکاری در کیفیت عکس ندارد. حسگر CMOS توانایی این را دارد که با قطعات کوچکتر مورد استفاده قرار گیرد، نیروی کمتری مصرف کند و بازخونی اطلاعات را سریعتر از سنسورهای CCD انجام دهد. در مقابل CCD فناوری بالغتری است و در اکثر جوانب با CMOS برابری میکند.
دید در شب (IR LED):
واژه IR به معنای طیف مادون قرمز است، دوربین IR LED یعنی دوربین مدار بسته ای که از طریق LED های مادون قرمز محیط تحت پوشش خود را در تاریکی و عدم وجود منبع نوری روشن نموده و توانایی تصویربرداری را ایجاد می کند.
امواج مادون قرمز به وسیله چشم انسان قابل روئیت نیستند اما به وسیله سنسورهای تصویر دوربین ها قابل شناسایی هستند. اگرچه نور توسط خود دوربین برای روشن شدن محیط تولید می شود اما این نور برای انسان قابل مشاهده نخواهد بود و به این ترتیب دوربین های دید در شب میتوانند بدون به وجود آوردن نور مرئی محیط اطراف خود را روشن کنند.
برد مادون قرمز در دوربین مدار بسته
برد دید در شب مادون قرمز به معنای بیشترین عمق دیدی است که به وسیله دوربین در تاریکی قابل دیدن است. این برد به دو اصل مهم وابسته است. اول میزان قدرت LEDهای تعبیه شده بر روی دوربین و دوم میزان حساسیت چیپ تصویر دوربین مداربسته به امواج مادون قرمز.
میزان قدرت LEDها با توجه به تعداد و نوع آنها مشخص خواهد شد. این LEDها تشابه زیادی با LEDهای نوری معمولی دارند و دقیقا به همان نحوه عمل می کنند. باید توجه داشته باشید که نور مادون قرمز از برد کمتری نسبت به نور مرئی برخوردار است و قسمت وسیعی از طیف آن امکان عبور از شیشه های ضخیم را ندارد پس در صورت وجود شیشه در مسیر دوربین نور دوربین به وسیله آن منعکس می شود.
حساسیت چیپ تصویر نسبت به نور مرئی و نامرئی با هم متفاوت است. این به آن معناست که ممکن است یک چیپ حساسیت خوبی نسبت به نور مرئی داشته باشد اما حساسیت آن برای امواج مادون قرمز کم باشد.
پرتو مادون قرمز همچنین امکان شناسایی رنگ ها برای حسگر دوربین را از بین خواهد برد و تمامی تصاویری که از طریق روشنایی این چراغ ها ضبط شده باشند به صورت سیاه و سفید دیده می شوند.
منظور از دوربین بالت (BULLET) و دام (DOME) چیست؟
در حال حاضر بیشترین مصرف در پروژه های مختلف و بیشترین تولید در صنعت مدار بسته، دوربین های مدار بسته بالت (BULLET) و دام (DOME) میباشد .
دوربین های بالت به دوربین های استوانه ای شکل می گویند، نوع ساختار کیس ظاهر این دوربین ها طولی می باشد که نقاب بالای آنها برای جلوگیری از نفوذ آب و گرد و غبار به داخل چیپست دوربین میباشد. در حالت کلی دوربین های بالت را برای فضاهای Out Door و دوربین های دام را برای فضاهای In Door مورد استفاده قرار میگیرد.
ICR در دوربین مداربسته:
وجود فیلتر ICR در بیشتر دوربین های تحت شبکه ضروری بوده، چون این فیلتر ها باعث افزایش کیفیت تصاویر دوربین در طول شب و روز میشود. این فیلتر با فعال شدن در طول روز اجازه رسیدن امواج مادون قرمز به سنسور دوربین را نداده و امواج مادون قرمز را جهت بهبود کیفیت تصاویر جذب خود کرده و در طول شب با غیر فعال شدن این فیلتر امکان دیدن تصاویر با IR را فراهم میکند.
لوکس چیست؟
لوکس (LUX) یکی از مشخصات بسیار مهم مربوط به وضوح تصویر دوربین مداربسته میباشد و واحدی است که مبنای حساسیت دوربین مداربسته را به نور نشان میدهد. هر چقدر میزان این عدد کوچکتر باشد دوربین مداربسته در محیط با نور کمتری قادر به دریافت و دیدن تصاویر میباشد. دوربین مداربسته سیاه و سفید نسبت به دوربین مداربسته رنگی در میزان لوکس کمتری قادر خواهد بود تصاویر بهتری دریافت کند. این عدد برای دوربین مداربسته رنگی معمولی 1 لوکس میباشد این در حالی است که برای دوربین مداربسته سیاه و سفید این عدد به 0.1 لوکس کاهش مییابد. لوکس در استاندارد SI یا International Standard واحد اندازه گیری میزان نور میباشد. طبق تعریف یک لوکس میزان نور حاصل از یک شمع بر روی یک صفحه به فاصله 1 متری می باشد و لومن (lumen) واحد اندازه گیری میزان نور در منبع تولید کننده در تمام جهات است. ولی واحد لوکس شدت نور دریافتی در یک نقطه را نشان میدهد. در حالی میتوان از لومن استفاده کرد که دو منبع نور از یک نوع را با هم قیاس کنیم اما لوکس برای مقایسه منابع نور غیر همگون مناسب است، زیرا بر نور دریافتی تأکید دارد.
Lux = Lumens Per SquaveMeter
ویژگی smarrt ir در دوربین مداربسته چیست؟
مادون قرمز هوشمند یا (smart ir) یک فناوری در دوربین مداربسته است که شدت تابش نور مادون قرمز را برای اجسام نزدیک به دوربین تنظیم میکند.
در دوربین های بدون مادون قرمز هوشمند وقتی شخص خیلی به دوربین نزدیک میشود تصویر او سفید میشود. اما در دوربین مداربسته مجهز به smart ir دوربین شدت نور LED مادون قرمز را کم میکند و به این ترتیب تصویر شخص بهتر دیده میشود.
تکنولوژی dnr چیست؟
هر دوربین مدار بسته دارای تکنولوژی dnr، تصاویر دریافت شده از محیط را با استفاده از فیلترهایی که بصورت دیجیتالی روی تصویر اعمال می شود شفاف و واضح می کنند.
شاید مجبور باشید محلی را برای نصب دوربین مداربسته جانمایی کنید که قسمتی از تصویر تاریک است و در قسمت دیگر منبع نوری مانند چراغ قرار دارد. تصاویری که بدلیل تفاوت بازه ی نور گرفته می شوند دارای نقص هایی از قبیل پخش شدن نور سفید در تصویر، عدم تفکیک پذیری و نویز و کدر بودن تصویر هستند.
ویژگیIP66 در دوربین ها چیست؟
دوربین های IP66 دوربین هایی هستند که بدنه آنها امکان ورود آب و گرد غبار را به داخل دوربین نمیدهد. این دوربین ها معمولا بدنه ای فلزی دارند. در صورتی که دوربین واقعا دارای استاندارد IP66 باشد شما میتوانید بدون نگرانی آن را با آب بشویید. (در آب غوطه ور نکنید!(
استفاده از دوربین هایی با این قابلیت معمولا در فضاهای بیرونی و مکانهایی که امکان خوردن آب و گرد غبار زیاد به دوربین وجود داشته باشد صورت میگرد.