آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 123
  • 1036 مرتبه
روش های  راه اندازی موتور با ولتاژ کاهش یافته:

روش های راه اندازی موتور با ولتاژ کاهش یافته:

11 دی 1396

راه اندازي توسط اتو ترانسفورماتور:

این روش راه اندازي بوسيله ترانسفورماتور کاهنده اي که مابين شبکه و موتور قرار می گيرد، انجام میشود اين ترانسفورماتور از نوع سه فاز و با اتصال ستاره بوده و ولتاژ شبکه تماما وارد سیم پیچ چهارم ترانسفورماتور مي شود. در اين روش ابتدا موتور تحت ولتاژ کمی شروع بکار نموده و پس از اينکه به سرعت نامي خود نزديک شد، ولتاژ کم کم زياد می شود تا اينکه تمام ولتاژ شبکه به سیم پیچ های موتور اعمال می شود. در اين لحظه کلیه کنتاکتها ترانسفورماتور را از شبکه و موتور جدا مي کنند.

اين روش بهترين روش راه اندازي موتورهاي القايي محسوب می شود چون در اين روش جريان راه اندازي و گشتاور راه اندازي هر دو به يک نسبت کم مي شود. ولي به جهت هزينه زیاد فقط در موتورهایی با قدرت خیلی زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.

این نوع استارترها بالاترين گشتاور راه اندازي بر آمپر جريان خط را ایجاد میکند و از کاراترين روشهاي راه اندازي يک موتور برای کاربردهايي است که جريان راه اندازي بايد بدون کاهش گشتاور راه اندازي کاهش يابد.

این نوع استارترهاي اتو ترانسفورماتوري در کاربردهايي مانند پمپها، کمپرسورها و بادزنها مورد استفاده قرار میگیرد.

استارترهاي با سيم پيچ جداگانه:

اين نوع استارترها در موتورهايي که داراي دو سيم پيچ جداگانه موازي در استاتور هستند مورد استفاده قرار مي گيرد. اين سيم پيچها در طول مدت راه اندازي جرياني معادل ۶۵ تا ۸۰ درصد جريان رتور قفل خواهند کشيد. وقتي موتور راه اندازي شد هر سيم پيچ تقريبا %50 جريان بار را حمل مي نمايد. مدار فرمان استارترهاي با سيم پيچ جداگانه بسيار ساده است و از انواع کم هزينه و ارزان استارترهاي با ولتاژ کاهش يافته به شمار مي آيد. با اين وجود اين استارترها براي موتورهاي با طراحي خاص مناسب بوده و براي بارهاي با اينرسي بالا مناسب نيستند. در اين استارترها هيچ تنظيمي براي جريان يا گشتاور وجود ندارد و در مواردي همچون پمپها، فنها، کمپرسورها و فريزرها به کار مي روند.

 استارترهاي ستاره_مثلث:

اين نوع استارترها فقط در موتورهايي استفاده مي شود که سيم پيچها از داخل به هم متصل نشده و سر سيمهاي موتور همگي در دسترس باشند. در اين حالت با اتصال ستاره و با جريان راه اندازي کاهش يافته اي راه اندازي شده و سپس اتصال موتور به مثلث تغيير مي يابد. اين نوع راه اندازي در کاربردهايي که تعداد راه اندازي هاي آن زياد باشد روش بسيار خوبي است. در اين روش گشتاور راه اندازي در مقايسه با روشهاي ديگر پايين است. از اين استارترها در تجهيزات تهويه مطبوع مرکزي و کمپرسورها استفاده مي شود.

استارتر با مقاومت اوليه:

به منظور جلوگيري از عبور جريان شديد در هنگام راه اندازي موتور ميتوان از مقاومتهايي بطور سري در سر راه سيم پيچ هر فاز استاتور استفاده نمود. در اين صورت بخشي از ولتاژ شبکه در مقاومتها افت کرده و بقيه که حدود %70 تا %80 ولتاژ کامل است به موتور مي رسد و بنابراين موتور با جريان کمتري راه اندازي ميشود. زمانيکه موتور دور مي گيرد، مقاومتها به صورت مرحله به مرحله از مدار استاتور خارج مي شوند. اين روش راه اندازي به جهت زياد بودن تلفات انرژي در مقاومتها و کم بودن نيروي کشش در لحظه شروع به کار، زياد مورد استفاده قرار نمي گيرد. موارد استفاده اين روش در نوار نقاله ها، دستگاههاي چرخ دنده دار و تسمه ها مي باشد. در اين روش راه اندازي براي کاهش مقاومتهاي راه اندازي و اتصال کوتاه آنها مي توان هم با رئوستاي دستي و هم با استفاده از کنتاکتور و تايمر بطور اتوماتيک استفاده نمود.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید