درباره وال واشر و مزایای آن بیشتر بدانیم
در این قسمت در تلاشیم به معرفی وال واشر که یکی از محصولات نور پردازی می باشد بپردازیم با مطالعه کامل این متن امکان دسترسی به اطلاعات کاملی در مورد این محصول وجود خواهد داشت و می توانید به سادگی بهترین گزینه را برای خرید برگزنید.
وال واشر یک المان نورپردازی نسبتا کاربردی و جدید است که از کنار هم قرار گرفتن چندین منبع نوری که به طور معمول led است ساخته میشود، گاهی هم از قرار گرفتن شماری لامپ با چیدمان های متفاوت ساختن شده است. شمار لامپ ها، اندازه و میزان نوردهی آن ها با توجه به کاری که مد نظر داریم و قرار است از این نوع چراغ برای آن استفاده کنیم، می تواند متفاوت باشد. اگر شمار این نوع چراغ زیاد باشد، متعلق به می تاب به عنوان نورافکن بهرهگیری کرد که نوعی نورافکن خطی محسوب می شود و می توانند بر روی ساختمان ها نور بتابانند و یا در طراحی داخلی از آنها استفاده کنند.
در این نوع پروژکتورها، جهت و میزان نور قابل تغییر می باشد. از آنجایی که می توان میزان نور، ابعاد و توان هر کدام از این وال واشرها را تغییر داد، در صنعت نورپردازی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در چند سال اخیر استفاده از وال واشر بسیار مرسوم شده و معماران و طراحان داخلی از آن برای روشنایی و ایده پردازی های خود استفاده می کنند.
به طور مثال ممکن است برای نورپردازی ساختمان ها فضایی باریک و بلند داشته باشیم. در چنین شرایطی نمی توان از چندین پروژکتور به طور همزمان استفاده کرد چرا که علاوه بر کمبود فضا، تعداد پروژکتورها در کنار هم، ظاهر نامناسبی ایجاد می کند. وال واشر ها قادرند نور خطی و یکنواخت در عرض زیاد ایجاد کنند. همچنین استفاده از وال واشر در شرایطی که تمایل به عدم تابش نور از طریق پنجره ها باشد، امکان پذیر خواهد بود. به این مفهوم که می توان آن را به عنوان بخشی از زیبایی ساختمان ها نیز استفاده کرد، نورپردازی ساختمان های بزرگ با استفاده از پروژکتورها می تواند نقش به سزایی در نمایش با شکوه و مجلل ساختمان داشته باشد. وال واشر ها (Wall Washer) به منظور روشنایی و نورپردازی نمای ساختمان ها، بدنه ی پل ها، بناهای تاریخی، تونل ها و انواع دیوارها به کار می روند.
تفاوت ال ای دی و وال واشر در چیست ؟
1- تفاوت در ظاهر: در وال واشر مجموعهای از چراغهای ال ای دی کوچک هستند که به صورت خطی در کنار هم قرار گرفتهاند. طول این چراغها معمولا از یک متر تجاوز نمیکند و میتوان آنها را به دو صورت دیواری و پایهدار خریداری کرد. این در حالی است که انواع پروژکتورهای ال ای دی معمولا به شکل مربع، مستطیل یا دایره موجود می باشد.
2- بررسی از نظر محدوده روشنایی : منظور از محدوده روشنایی فضایی است که میتوان با استفاده از یک لامپ آن جا را روشن کرد. اگرچه مساحت این فضا، با توجه به توان لامپ تعیین میشود؛ اما شکل چراغ ال ای دی هم بر روی آن تاثیرگذار است. برای مثال وال واشر ال ای دی دارای ساختار خطی است؛ به همین دلیل میتواند نور خود را در امتداد یک خط منتشر کند. این در حالی است که ال ای دی در اشکال مختلف وجود دارد و بیشتر به افرادی توصیه میشود که به دنبال یک منبع نور متمرکز هستند و میخواهند جلوه نور مخروطی را در فضا به وجود آورند. نکته حائز اهمیت اینجاست که در هر دو مورد، هرچه فاصله از منبع نور بیشتر شود؛ محدوده روشنایی هم گستردهتر خواهد بود.
3- طول عمر : هرچند تفاوت وال واشر و پروژکتور ال ای دی از نظر طول عمر زیاد نیست؛ اما شاید بتوان گفت وال واشرها مدت بیشتری کار میکنند چراکه در صورت سوختن یکی از رشتههای ال ای دی در این چراغها، میتوان به راحتی آن را تعویض کرد. از سوی دیگر به دلیل جنبه روشنایی این نوع چراغها، معمولا بار کمتری به آنها تحمیل میشود؛ در نتیجه مدت بیشتری عمر خواهند کرد .
4- کاربرد : به دلیل تفاوتی که میان محدوده روشنایی و شیوه پخش نور در این دو کالا وجود دارد؛ کاربرد آنها هم متفاوت خواهد بود. وال واشرها بیشتر جنبه تزییناتی و هشداردهنده دارند و برای پروژههای روشنایی شهری، نردههای محافظ پل و سایر مکانها، نمای ساختمان و دیوارها استفاده میشوند.این در حالی است که چراغهای ال ای دی به دلیل محدوده نور متمرکز و نسبتا گسترده خود، بیشتر برای روشنایی بخشیدن به یک محیط استفاده میشوند. همچنین در زمانی که نیاز به برجسته کردن یک المان خاص وجود داشته باشد؛ استفاده از پروژکتور ال ای دی میتواند به خوبی توجه را به سمت آن جلب کند. به همین دلیل است که در بیشتر ساختمانهای شاخص، چمنها و علائم تبلیغاتی، از ال ای دی استفاده میشود.
5- افکت های نوری: توانایی در ایجاد افکتهای نوری یکی دیگر از تفاوتهای میان وال واشر و پروژکتور ال ای دی است. به طور معمول انواع پروژکتور، نور ثابتی دارند و نمیتوان از طریق کنترل از آنها برای رقص نور یا ایجاد جلوههای نوری استفاده کرد. با این حال وال واشرها را میتوان به دو روش داخلی و خارجی کنترل کرد. در حالت داخلی، یک تراشه در وال واشر قرار میگیرد که میتواند جلوههای پویا را در نورپردازی ایجاد کند. همچنین شما میتوان برای ایجاد اثراتی مانند چشمک زدن تصادفی و تغییر رنگ در بازههای زمانی مشخص از کنترل خارجی استفاده کرد .
انواع چراغ های وال واشر:
• وال واشر 4 وات
• وال واشر 7 وات
• وال واشر 9 وات
• وال واشر 20 وات: این محصول نسبت به محصولات مشابه خود، تعداد LED بیشتری داشته و در هر متر از آن حدود 20 عدد LED به کار رفته است که توان آن حدودا 20 وات در متر می باشد.
و انواع مختلف دیگر طبق سفارش مشتری…
• بدنه وال واشر از کیفیت بالایی برخوردار است.
• نصب آن آسان است.
• امکان تنظیم زاویه تابش دارد.
• از کیفیت بالای نور برخوردار است.
• مقاومت زیادی در برابر شرایط جوی دارد.
• تنوع طیف رنگی آن بالاست.
• باعث کاهش هزینه های نورپردازی می شود.
• کنترل از راه دور (ریموت کنترل)
• افزایش طول وال واشر با متصل کردن خطی آن به هم
• تغییر اندازه بر حسب نیاز
• از تنظیم شدت نور برخوردار است.
• دارای مقاومت در برابر ضربه است.
• مجهز به افکت های مختلف نورپردازی می باشد.
مزایای وال واشر:
از مزایای وال واشرها می توان به بالا بودن فوکوس LED ها، هماهنگی کامل با سیستم DMX، بازدهی نوری بالا و راندمان بالا، توان مصرفی بسیار پایین در مقایسه با چراغ های معمولی و نورافکن ها، قابلیت نصب در زوایای مختلف با امکان اجرای سایه و روشن در سطح دیوار و تداوم نور خروجی ثابت در طولانی مدت اشاره داشت.
برای ایجاد روشنایی با نورهای نامتقارن، می توان تعداد سه و یا بیشتر از این چراغ ها را به صورت خطی و کنار هم استفاده کرد. برای پوشش دهی کامل یک دیوار، به تعدادی از چراغ ها که به صورت خطی کنار هم بسته شده اند نیاز است.
این چراغ با ظاهر متفاوت با حالت مربع و یا مستطیل وجود دارند و برای سقف از آنها استفاده می شود. این نسخه از چراغ های مربعی شکل معمولا در موزه ها، رستوران ها و یا شرکت های تجاری، که قصد برجسته نمودن یک سوژه را دارند و می خواهند قسمتی از فضا بیشتر در کانون دید و مرکز توجه افراد قرار بگیرد، استفاده می شود.
مزیت و کاربرد اصلی این محصول در ایجاد روشنایی و نورپردازی بر روی دیوار ها، نمای ساختمان و ایجاد پرده نور در انواع سطوح از جمله دیوارها، پل ها و… است. از دیگر کاربردهای وال واشرها می توان به ساخت انواع چراغ های خطی رنگی (مانند پرچم) اشاره کرد. از وال واشر برای نورپردازی سطوح بزرگ (مخصوصا دیوارها) استفاده می شود. وال واشر بیشتر برای نورپردازی در ساختمانهای جدید کاربرد دارد. البته از این المان ممکن است در موزه ها، گالریها و فروشگاهها و یا نقاطی که یک سوژه نورپردازی که سطح بزرگی داشته باشد استفاده شود.
همچنین وال واشر در موارد بسیاری به جز نور پردازی نمای ساختمان مصرف دارد که عبارتند از:
1. روشنایی فروشگاه ها و رستوران های بزرگ
2. رشد گیاهان (گرو لایت): این نور پردازی با توجه به نور مورد نیاز گیاه منظور و با led های فرکانسی و خاص انجام می شود.
3. نور پردازی آکواریوم آب شیرین: استفاده از وال واشر در آکواریوم های آب شیرین در اغلی موارد برای زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
4. نور پردازی آکواریوم آب شور: این مورد برای شبیه سازی آکواریوم به محیط دریا برای حیات ماهیان آب شور الزامی است و از ال ای دی های کلوین دار و uv در وال واشر باید استفاده شود.
5. موارد پزشکی و عفونی
6. مراسم جشن: وال واشر بلک لایت بسیار در جشن ها مورد استفاده قرار می گیرد و انواع اقلامی مانند کلاه، عینک و… که فقط با ال ای دی uv رنگ مورد نظر را میگیرند مکمل وال واشر ها می باشند.
نوع روشنایی وال واشرها:
روشنایی به کار رفته در ساخت وال واشر ها، ال ای دی هستند. این ال ای دی ها دارای لنزی برای تنظیم زاویه تابش نور هستند که باعث می شود کنترل بیشتری بر روی شرایط نور پردازی وجود داشته باشد. این زاویه به طور معمول ۳۰ تا ۴۵ درجه را پوشش می دهند. برای داشتن ال ای دی با زاویه متفاوت، نیاز به سفارش اختصاصی محصول می باشد.
LED های قرار گرفته به روی وال واشر ها می توانند به طور متراکم و با فاصله اندک از یکدیگر قرار گیرند که در این صورت نور بیشتر ارائه خواهند داد. اما همین وال واشر می تواند از ال ای دی های کمتری استفاده کند تا نور کمتری داشته باشد.
وال واشرها دارای طیف کاملی از رنگ ها بوده که به شما امکان استفاده از رنگ های آفتابی، مهتابی و فول کالر را به صورت همزمان می دهد و به صورت سفارشی در ابعاد متفاوت و توان های مختلف قابل تولید می باشد.
شکل خطی این چراغ نور یکنواختی در طول ایجاد کرده و بسته به میزان روشنایی مورد نیاز می توان تراکم روشنایی، رنگ و همچنین طول بدنه چراغ را انتخاب نمود. وال واشر led جهت روشنایی دکوراتیو و نورپردازی بناها و محیط های خارجی استفاده می شود. این محصول به شکل خطی طراحی شده و قابلیت ارتباط با سیستم های نورپردازی رنگ متغیر را دارا است و همچنین در ابعاد، اشکال و زوایای پخش نور متفاوت تولید می گردد. از دیگر مزایای وال واشر ال ای دی می توان به بازده بالا، طول عمر بسیار بالا و منحصر به فرد بودن این محصول اشاره داشت. ال ای دی ها به واسطه مصرف پایین انرژی می توانند در راستای کاهش هزینه های انرژی در پروژه های نورپردازی، بازده نوری بالایی داشته باشند.
وال واشر از ۴ قسمت کلی ساخته میشود:
1. LED برای ایجاد نور که معمولا از چندین led با توان مصرفی ۱ وات استفاده می شود.
2. بدنه وال واشر
3. لنز برای پخش و یا تمرکز نور در محل مورد نظر
4. درایور (در صورت راه اندازی اصولی و صحیح به صورت سری از درایور استفاده می شود.)
۱. LED :LED های به کار رفته در وال واشر LED های پاور (POWER) هستند. که توان هر LED معمولا ۱ وات میباشد. البته از LED های با وات بیشتر (مثل ۳ وات) نیز میتوان استفاده نمود ولی به دلیل اینکه نوردهی LED های پاور همراه با تولید حرارت هست و باید برای خنک کردن و انتقال این حرارت روشهایی را در نظر گرفت از ال ای دی با وات بالاتر استفاده نمیگردد چرا که هرچه توان ال ای دی بالاتر باشد تولید حرارت آن نیز بیشتر خواهد بود. احتمالا شما فکر میکردید که LED قطعه ای است که حرارت تولید نمیکند و راندمان بالایی دارد. در جواب باید گفت که با توجه به حجم نور تولیدی و در نظر گرفتن ابعاد نقطه تولید کننده این نور حرارت به وجود آمده بسیار ناچیز است ولی برای افزایش طول عمر LED باید این حرارت را سینک کرد. برای انتقال این حرارت از هیت سینک استفاده می شود.
۲. بدنه: هیت سینک (منتقل کننده حرارت) در وال واشرها همان بدنه وال واشر هست. برای انتقال حرارت از آلومینیوم استفاده میکنند که حرارت را زود به خود میگیرد و زود هم خنک میشود. با تماس دادن بدنه آلومینیومی به سطح زیرین LED حرارت تولید شده در چیپ LED را به بیرون منتقل مینمایند. وزن بدنه و سطح آن یک پارامتر تعیین کننده در کیفیت و مرغوبیت وال واشر می باشد چرا که هر چه بدنه سبکتر و نازکتر و سطح تماس کمتری با هوا داشته باشد حرارت بیشتر در LED میماند و طول عمر قطعه کم میشود. تولید کنندگان اغلب برای کاهش قیمت در بازار از بدنه سبکتر استفاده میکنند که همین امر موجب کاهش طول عمر المان می شود.
۳. لنز: با توجه به مصرف وال واشرها برای پرتاب نور بیشتر و پوشش نوری بیشتر از لنز در مقابل LED ها استفاده میشود. کار لنز متمرکز کردن و جهت دادن به نور است که این لنزها میتوانند زوایای گوناگونی از ۵ درجه تا ۱۲۰ درجه و یا بیشتر داشته باشند. به طور کلی در یک وال واشر از یک نوع لنز با یک زاویه پخش نور استفاده میشود. در مورد لنز شفافیت و عدم داشتن حباب موجب مرغوبیت لنز می باشد. لنز را با استفاده از هولدر بر روی ال ای دی تثبیت می کنند. لنزها انواع گوناگونی نیز دارند از جمله لنز محدب لنز تخت. لنز مشجر لنز یکپارچه که هولدر و لنز یک تکه می باشد.
۴. درایور: در واقع آن چیزی که برق شهر را تبدیل به ولتاژ و جریان مورد نیاز LED ها میکند درایور می باشد. اهمیت درایور از این جهت است که جریان و ولتاژ را به صورت کنترل شده و دقیق به LED منتقل کند چرا که LED در اثر کارکرد و تولید نور مقداری حرارت هم تولید میکند که همین حرارت سبب بالاتر رفتن جریان و مصرف LED میشود و این چرخه در صورتیکه ادامه پیدا کند خیلی زود ال ای دی که المان اصلی تولید کننده نور است سوخته و از بین میرود. درایورها دارای رنج توان کارکرد میباشند به عنوان مثال ۱ تا ۳ وات یا ۱۵ تا ۲۴ وات و… . در مورد درایور مهمترین نکته PFC یا همان راندمان یا ضریب تبدیل انرژی به توان مفید درایور می باشد که آنرا به صورت درصد نمایش میدهند. راندمان درایورها میتواند مقادیر مختلفی باشد ولی در صورتیکه این عدد بالاتر باشد نشانه کیفیت درایور می باشد. راندمان دایورها معمولا از ۸۰ درصد به بالا می باشد. با در نظر گرفتن رنج کارکرد میتوان گفت که یک درایور ممکن است بتواند pfc بالاتری از آنچه بر رویش درج شده نیز داشته باشد ولی این امر سبب کاهش طول عمر درایور میشود. بیشترین چیزی که به درایور، که مستقیما با برق شهر در تماس است؛ صدمه میزند دو فاز شدن درایور می باشد.
با در نظر گرفتن نکات بالا میتوان به بهترین کیفیت یک وال واشر با توجه به سوژه ای که میخواهیم نورپردازی کنیم برسیم.
از همراهی شما سپاسگزاریم.
مشاوره رایگان درباره محصولات وال واشر و همچنین طراحی و تامین کننده انواع پروژه های نورپردازی و تعمیرات تخصصی ال ای دی با شماره 05137130000 یا 09396718656 تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از فروشگاه ما بازدید کنید.