برای تعمیر لامپ های کم مصرف حتما همیشه همه وقت همه ... کل خازن های مدار رو دشارژ کنید بعد وارد مراحل بعدی می شویم با تامین الکتریک همراه باشید.
1- اول فیلامان لامپ رو تست کنید. می توانید با مولتی متر (اهم متر) دو سر سیم پیچی که داخل لامپ رفته رو نسبت به هم بگیرید باید تقریبا 2.2 اهم مقاومت نشان دهد. اگر اتصال کوتاه یا بینهایت باشه فیلامان لامپ سوخته است.
2- ترانس چاپر مدار رو تست کنید. نگاه کنید سیاه نکرده و اگر نکرده است می توانید با یه اهم متر دوسر آن را بگیرید تا ببینید اتصال کوتا هست یا نه که باید اتصال کوتا باشه.
3- دیود های تغذیه رو چک کنید. در هر لامپ کم مصرفی به دلیل این که مدار از نوع سویچینگ است اول ولتاژ را روی dc نماید بعد به مدار بدهید.
4- مقاومت های که روی بیس کولکتور وامیتر ترانزیستورها هستند امتحان نماید اگر می خواهید مقاومت را بدون جدا کردن این است که مقدار مقاومت را گرفته و سپس روی آن را بخوانید همونطور که می دانیم یا همان قدر که روی آن نوشته یا کمتر باشد که با این روش تقریبا 90 مقاومت ها را می توانید تست کنید.
5- دیود های که روی بیس و امیتر ترانزیستور ه هستم رو تست نماید. که اگر روی برد باشن از هر دو طرف از خودشون مقاومت نشون می دهند چون با دوتا مقاومت موازی هستند پس باید حتما از مدار جدا شوند.
6 – خازن صافی مدار رو تست کنید. خازن صافی مدار همان خازن بزرگه هست که معمولا مقدارش 6.8 میکرو 400 ولت یا 10میکرو 400 ولت هست.
7-دیگر خازن های مدار رو تست نماید. این خازنها رو روی برد میتوانید تست کنید به این شکل که اگه دوسر اونا رو گرفتین اتصال باز (بینهایت) باشند.
8- فیوز مدار رو چک کنید. فیوز مدار باید اتصال کوتاه باشه که اگه سوخته بود لازم است یه سیم نازک به جای اون بزارید.
9- دیاک مدار باید تست شود. این قطعه خیلی شبیه به دیود هست با این تفاوت که برای این قطعه کاتد اند مشخص نشده و برای امتحان سر پای با اهم متر باید از هر دوطرف قطع باشه که اگه بخواهید امتحان عملی کنید باید یه ولتاژ به آن اعمال کنید و نگاه کنید آیا این ولتاژ رو عبور میدهد مثلا 100 ولت ac
امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.