آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

  • 329
  • 1926 مرتبه
دمای رنگ

دمای رنگ

27 تیر 1398

دمای رنگ نور چیست؟ 

 “دمای رنگ نور” در واقع یک ویژگی در مفهوم نورپردازی است که برای بیان رنگ نور لامپ استفاده می‌شود و واحد سنجش آن “کلوین” می‌باشد.اما منظور از رنگ در این مفهوم رنگ‌های مطلق نیست و منظور طیف گرمایی رنگ است. 

کلوین چیست؟

کلوین که تعیین می‌کند نور محصولات روشنایی تا چه حد به خورشید و نور طبیعی نزدیک است. کلوین درواقع یک کمیت بسیار مهم برای تعیین رنگ نور است. به عبارت بهتر، محدوده دمای رنگ نور در بین ۱۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰ کلوین می‌باشد؛ محصولاتی در بازه 5 تا 7 هزار کلوین، می‌توانند نوری شبیه به نور طبیعی را ایجاد کنند.در دمای پایین‌تر از رنگ قرمز و زرد شروع شده و در دماهای بالا به رنگ آبی می‌رسد.

هر محدوده رنگ نور برای جه محیطی مناسب است؟ 

2000 تا 3000 کلوین (آفتابی، زرد)

محصول روشنایی در این محدوده نورهای سفید گرم می باشند، مناسب برای ویترین مغازه ها، آشپزخانه، اتاق‌ خواب‌ها، حمام، اتاق غذا خوری، نشیمن و همچنین محیط‌های تجاری یا رستوران‌ها ست. این نورها اغلب درخشش گرم و جذابی برای محیط‌های نام‌ برده ایجاد می‌کنند. برای مثال از وال واشر ال ای دی با این دمای رنگی می‌توان برای نورپردازی نماهای ساختمان‌های بلند استفاده کرد.

3100 تا 4500 کلوین (طبیعی، نچرال، صدفی، یخی، سفیدآفتابی)

محصول روشنایی در این محدوده از طیف قبلی سردتر هستند و به هوشیاری افراد و افزایش تمرکز در محیط کمک بیشتری می‌کنند. به همین دلیل می‌توان از آن‌ها برای باغ ها، محیط‌های کاری، پارکینگ، آموزشی، اداره جات، آشپزخانه‌ها، زیر زمین‌ها، گاراژها و … استفاده کرد. تامین الکتریک سپهران برای محیط کاریتان این رنگ نور را پیشنهاد میکند چراکه این رنگ نور حس تازگی و پر انرژی بودن را تداعی می‌کند.

4600 تا 6500 کلوین (مهتابی، سفید)

محصولات این محدوده طیف نور، نوری مشابه با نور روز از خود بتابانند؛ از این رو مواردی مانند محیط های مطالعاتی، داروخانه ها، کتابخانه ها، مدرسه ها، بیمارستان ها ، روشنایی امنیتی، مناطق کارگاهی، گاراژها، نمایش مناطق و … مناسب هستند. با به کارگیری این محصولات میتوانید یک روشنایی طبیعی ایجاد کرده و تمرکز در حین کار را تا حد خوبی افزایش دهید.البته به کار بردن نور مهتابی دربلند مدت به خصوص در ساعات پایانی روز منجر به خستگی چشم و اختلال خواب می‌گردد. لذا تامین اکتریک پیشنهاد میکند نورسفید در هنگام کار و نور زرد رنگ درمحیط استراحت و سرو غذا استفاده شود یا در محیط کار نور آفتابی یا نچرال را با آن ترکیب کنید .

در کشورمان ایران چه رنگ نوری محبوب است؟ 

چون کشورمان نزدیک به خط استوا میباشد معمولا تمایل افراد به سمت نورهای ترکیبی و مهتابی است چرا که در طول روز زاویه خورشید عمودی‌تر بوده و شکست نور در جو زمین کمتر اتفاق می‌افتد. به همین دلیل نور حدود ۶۰۰۰ درجه خورشید بیشتر دیده میشود و مردم با انتخاب رنگ نور های طبیعی و مهتابی محیط را متعادل تر میکنند.

نور و تاثیرش برما:

نور زرد : رنگ زرد یک رنگ کلاسیک است. استفاده از نور زرد خوش خلقی را افزایش داده و سبب به وجود آمدن شادی و صمیمیت  می‌گردد. 

نور سبز: این رنگ نور استرس را از بین می‌برد و سبب افزایش آرامش می‌شود. این رنگ می‌تواند گزینه مناسبی برای استفاده در اتاق خواب باشد.

نور سفید: لامپ‌های LED تا حد امکان به نور سفید طبیعی نزدیک است. این گزینه ابتکار و کارایی را بیدار می‌کند.

نور قرمز : این رنگ نور انرژی بخش است و حتی فشار خون را افزایش می‌دهد. اما نباید از آن بیش از حد استفاده شود.

نور نارنجی: اشتها را بیدار می‌کند. با آن می توانید میزان علاقه غذایی کودکان و بزرگسالان را افزایش داد.

نورهای آبی و بنفش : این رنگ ها در طولانی مدت، می‌توانند افسرده کننده باشند. و توصیه نمیشود بصورت یکدست از آن استفاده کرد .

در نتیجه هر رنگ نوری تاثیر و احساسات خاصی در ما پدید می آورد ، همانطور که قرار گرفتن در معرض آفتاب ملایم حس خوبی در ما ایجاد میکند ،. نورپردازی مناسب می تواند خلق و خو را بهبود دهد. و در بهبود عملکرد ما در زندگی  تاثیر فوق العاده ای بگذارد .

بسیاری از آزمایشات و  روانشناسان تاثیر نورپردازی بر ما انسانها را تایید کرده‌اند. نور احساسات مثبت یا منفی ما را قوی‌تر می‌کند. زمانی که ما در نور ملایم قرار می‌گیریمدر مغز ما ارسال سیگنال‌های آرامش بخش آغاز می‌شود.

دقت کردید وقتی به شمع نگاه میکنید حس آرامش و خوشایندی میگیرید ؟ گری والتر، محقق آلمانی، کشف کرد که فرکانس سوسو زدن نور بر فعالیت مغز تاثیر می‌گذارد. به دلیل اینکه سوسو زدن روی چشم‌ها اثر ماساژگونه دارد و خستگی را از بین می‌برد. فرکانس سوسو زدن یک شمع در محدوده ریتم‌های آلفا و تتا می باشد. این مدیتیشن منظم آرامش آلفا-تتا نامیده می‌شود و منجر به افزایش خلاقیت، بهبود قابل توجه مقاومت در برابر استرس و عملکرد می‌شود و همچنین باعث بهبود وضعیت حافظه طولانی مدت و کوتاه مدت می‌گردد.
از دیگر اثرات نور بر ما میتوان به کاهش استرس و احساس اضطراب ، بازیابی آسان بدن و هوشیاری پس از استرس های جسمی و روحی، تقویت سیستم ایمنی بدن، به وجود آوردن سطوح عمیق آرامش، افزایش شدت احساسات، تقویت شهود، توسعه ارتباط با اعماق ناخودآگاه،افزایش سطح خلاقیت، افزایش توانایی حل مسئله، برنامه نویسی ناخودآگاه، افزایش توانایی‌های یادگیری، تقویت حافظه بلند مدت و... اشاره کرد.
تاثیر نور بر کوچک یا بزرگی محیط : 
هرچه نور متمایل به سفید باشد هحیط را بزرگتر نشان میدهد و برعکس ؛ استفاده  نور قرمز در نورپردازی هر چند فضا را گرم و صمیمی می ‌کند اما سبب می ‌شود اتاق کوچک تر به نظر برسد .
پیشنهاد تامین الکتریک این است که علاوه بر توجه به رنگ نور برای تغییر اندازه فضا به رنگ سایر وسایل موجود در آن فضا نیز توجه نمود. زیرا بازتابش هر رنگ نور بر روی وسایل با رنگ ‌های مختلف متفاوت خواهد بود؛  میزان نور طبیعی که از طریق پنجره‌ها یا نورگیر‌ها وارد می‌شود نیز لازم به توجه است چراکه می‌تواند غلظت رنگ نور مصنوعی را تحت تاثیر قرار دهد. هرچه غلظت رنگ نور بالاتر برود؛ رنگ پررنگ تر به نظر می‌رسد. 
نور طبیعی و تاثیرش بر افسردگی :
ساعت بیولوژیکی بدن ما در بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس قرار دارد و با گیرنده های نوری چشم ، مرتبط است. گیرنده های نوری مسئول همگام سازی ساعت داخلی ما با نوری هستند که در طول روز جذب می کنیم. چرخه شبانه روزی اساس ساعت بیولوژیکی است که بر خواب، خلق و خو، بیداری، هضم غذا، کنترل دما و حتی تجدید سلولی تاثیر می گذارد. دریافت مقدار لازم نور باعث بهبود خلق و خو و پرنشاط بودن می شود. در صورتی که نور کافی دریافت نشود؛ زمینه برای به وجود آمدن افسردگی و سایر اختلالات در بدن فراهم می شود. نور طبیعی روز روحیه انسان را بالا می برد. بررسی های فیزیولوژیست های اعصاب ثابت کرده است که افرادی که در دفاتر با پنجره های پانوراما کار می کنند به طور ذهنی نسبت به کسانی که در اتاق های استاندارد کار می کنند احساس شادی بیشتری می کنند. نور طبیعی با نیازهای بدن انسان تناسب دارد. می‌توان در کنار نور طبیعی با استفاده از روشهای مختلف نورپردازی فضای مناسبی را برای زندگی به وجود آورد. حوزه تاثیر نورپردازی بر ما بسیار گسترده است. با استفاده از نورپردازی مناسب در فضاهای مختلف می توان احساس بهتری را در انسان به وجود آورده و روحیه شاداب‌تری ایجاد کرد.
 تاثیر رنگ نور بر رشد گیاه :
 نور بنفش :برای ‏حفظ رنگ و بوی گیاه لازم است از رنگ نور بنفش استفاده کرد . در برخی گیاهان برای میوه دهی و رشد رویشی هم کاربرد دارد. حتی  تولید آنتی اکسیدان را افزایش می دهد.‏
نورآبی:‏ نور آبی به فتوسنتز کمک می کند و یکی از مهمترین نورها برای رشد گیاهان است. این نور به راحتی توسط کلروفیل ‏های گیاهان جذب می شود. این رنگ نور باعث میشود ‏برگ های متراکم تر، ضخیم تر و پر رنگ تری داشته باشند.‏
نور فیروزه ای و سبز:  این دو نور چندان فایده ای برای گیاه ندارند و فقد در بعضی گیاهان خاص ‏کمک می کنند تا به حداکثر رشد ممکن خودشان برسند.‏
نور زرد:‏رنگ زرد هم در دسته طول موج هایی است که کمترین تأثیر را بر روی رشد گیاهان دارد. کسانی که نهال گیاه را ‏در معرض نور زرد قرار می دهند، مانع از تولید کربوهیدرات در گیاهان شده و جلوی رشد آنها را می گیرند.‏

نور نارنجی : مشابه رنگ زرد، رنگ نارنجی هم چندان به رشد و نمو گیاه کمک نمی کند. با این تفاوت که مضر نیست و جلوی رشد را نمیگیرد.‏

نورقرمز:‏ مشابه با نور آبی، گیاهان از نور قرمز هم برای کمک به فتوسنتز استفاده می کنند اما به تنهایی تأثیر گذار نخواد بود. گیاهان از نور قرمز برای طویل شدن و بزرگ شدن برگ ها و رسیدن به مرحله گلدهی و بلوغ و میوه دهی ‏استفاده می کنند. علاوه بر اینها موج قرمز به جوانه زدن بذر هم کمک کننده است.
 

 

دمای رنگ 

 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.
    • 0
    • 0
    چه مقاله ی کمک کننده ای ممنون

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید