آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

  • 350
  • 2350 مرتبه
آنچه باید درباره کابل آرموردار بدانید:

آنچه باید درباره کابل آرموردار بدانید:

16 دی 1398

لازم است بدانید که کابل آرموردار Armoured Cable به کابل زره دار یا کابل های قدرت مسلح نیز مشهور است و نوعی کابل بوده که در ساختار یا اجزای تشکیل دهنده آن لایه یا بخشی با هدف افزایش استحکام مکانیکی به کار رفته است. کابل های آرموردار دارای یک لایه محافظ اضافی برای جلوگیری از قطع یا ساییده شدن هستند. این نوع کابل با لایه ای که دارد از قدرت هادی بالایی برخوردار بوده که به اختصار به آن swA گفته می‌شود. دقت داشته باشید لایه این کابل می‌تواند به شکل مستطیل یا نواری از جنس آلومینیوم، فولاد و گالوانیزه باشد. با این وجود می‌توان گفت این نوع کابل امکان نصب در مکان هایی که در معرض نیروهای خارجی آسیب رسان است می باشد. لایه آرمور در کابل های کواکس مانند یک پوشش فویل است که این لایه به صورت شیاردار می باشد و از فلزهای نازک به هم تنیده شده تشکیل شده است و امکان انعطاف پذیری را فراهم می‌کند. همچنین در داخل و خارج آن پوشش، یک لایه ضد آب به کار رفته است که از نفوذ آب و ایجاد اختلال جلوگیری می کند. شرکت سیم و کابل افشارنژاد یکی از تولید کنندگان کابل های آرموردار می باشد.

 دقت داشته باشید که کابل آرموردار تمام ویژگی های کابل های پیچ استاندارد را حفظ نموده و علاوه بر این موارد برای مقاومت در برابر فشار در بخشی بسیار قوی تر و سخت تر است. به طور کلی می‌توان کابل فیبر نوری آرموردار را به دو نوع به هم پیوسته و آرموردار راه راه تقسیم نمود. نوع آرموردار پیوسته آلومینیومی بوده که به صورت کروی در اطراف کابل پیچیده شده و سختی و مقاومت زیادی دارد؛ اما در کابل راه راه با نوار فولادی دور تا دور کابل به صورت طولی پوشش داده شده و حفاظت بیشتری در برابر جوندگان فراهم می نماید. با این حال می توان گفت هر دو نوع این کابل ها امکان نصب در مناطق خطرناک را دارند.

تفاوت ساختار بین کابل های آرموردار Armoured Cable و بدون آرمور Unarmoured Cable:

بسیاری از مردم ممکن است تصور کنند کابل آرموردار فقط دارای حفاظ فلزی است. اما ساختار این کابل به گونه ایست که هادی که یکی از اجزای اصلی آن است در این کابل ها در اکثر مواقع به صورت هادی مس مفتول در انتقال های فشار قوی به صورت آلومینیوم می باشد. عایق نیز در ساختار کابل های زره دار مانند دیگر کابل ها معمولاً بصورت پی وی سی بوده و در صورتی که نیاز به مقاومت در برابر آب و الکتریکی باشد از عایق xLPE استفاده می‌شود. اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم باید بگوییم لازم نیست مواد آرمور حتماً فلز باشند بلکه می‌توانند الیاف فیبر، الیاف شیشه، پلی اتیلن و... باشند. تنها چیزی که باعث می شود کابل آرموردار و بدون آرمور متفاوت باشند این است که کابل آرموردار دارای یک لایه محافظ خارجی اضافی برای کابل فیبر نوری است.

لایه زیرین آن نیز از پلی وینیل کلرید بوده که یک مرز محافظ بین لایه های درونی و بیرونی ایجاد می نماید. زره کابل که دیگر ساختار مهم این سیم ها به شمار می رود یک لایه محافظتی است که کابل را از فشار زیاد حفظ کرده و معمولاً این نوع زره در کابل های چند رشته ای به صورت استیل و در کابل های تک رشته ای از جنس آلومینیوم است. دقت داشته باشید نوعی لایه که روی عایق اولیه کابل قرار می گیرند نیز غلاف سربی نام داشته که این لایه همیشه دو جزء این کابل ها را از یکدیگر جدا قرار می دهد. ساختار داخلی کابل 4 هسته‌ای شامل لایه های زیادی برای محافظت از کابل در برابر آسیب هستند. ژاکت بیرونی دارای خاصیت ضد جوندگی و محافظ در برابر سایش و پیچش می باشد که معمولاً از پلاستیک ساخته شده است. مواد آرمور عمدتاً از فویل کولار (Kevlar یک فیبر مصنوعی که دارای استحکام کششی بالایی است)، فولاد و آلومینوم ساخته می شوند و هدف آنها محافظت از کابل آرموردار به هنگام نصب و راه اندازی است. کابل آرموردار معمولاً گران تر از کابل بدون آرمور است در حالیکه کابل های آرموردار با زره فولاد و آلومینوم ارزان تر از کابل های آرموردار با زره با کولار kevlar است که معمولاً برای موارد خاص استفاده می شود.

کاربرد کابل آرموردار چیست؟

با توجه به آنچه گفته شد که کار کابل آرموردار چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ در می یابیم که این نوع کابل مقاومت بالایی داشته به همین دلیل به طور معمول در مکان‌هایی که جزء مناطق خطرناک مثلا در محیط های گرد و غبار زیاد، روغن، رطوبت و یا حتی آسیب جوندگان وجود دارد نصب می شود یا خارج از دیوارها، به عنوان جایگزینی برای کانال نصب می‌شوند. کابل آرموردار معمولاً دارای یک نوار فلزی است تا اطمینان حاصل شود که پیوستگی الکتریکی ایمن با زمین ایجاد شده است. در توزیع HT & LT، کابل 4 هسته‌ای ترجیح داده می‌شود. در داخل دیوارها و در دیگر مکان های محافظت شده، به جای آن می توان کابل‌های برق ارزان تر را نصب کرد. کابل بدون آرمور عمدتاً برای سیستم های کنترل استفاده می شود.

 با این حال می توان گفت کاربرد معمول این کابل ها در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی می باشد. دقت داشته باشید که کابل آرموردار در مقابل کشش و ضربه ایمن بوده و از پارگی توسط جوندگان پیشگیری می نماید. این نوع کابل ها را به وسیله ی گلندهای مخصوص به تجهیزات دیگر متصل می کنند. همچنین دقت داشته باشید این سیم و کابل در تاسیسات داخل یا خارج ساختمان به صورت نصب ثابت در زیر زمین، در آب، در داکت ها و نگهدارنده های کابل و در فضای باز که نیاز به محافظت مکانیکی زیادی دارد به کار می رود.

چرا باید از کابل های آرموردار به جای کابل‌های بدون آرمور استفاده کنیم؟

چند دلیل برای استفاده از کابل های آرموردار وجود دارد. بزرگترین دلیل مقاومت و استحکام آنها است و به همین دلیل این کابل ها در دهه های گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می‌گرفت زیرا در آن زمان کابل ها مستقیماً زیر خاک مدفون می شدند و از کانال ها یا داکت ها استفاده نمی شد. حتی در صورت حفاری کانال های مخصوص همچنان خطر جوندگان وجود دارد که باعث ایجاد اختلال در عملکرد کابل ها می شود. بنابراین استفاده از کابل های آرمور دار برای حفاظت در برابر جوندگان و در مواردی که مستقیماً در زیر خاک دفن می شوند ضروری است.

کابل آرموردار می تواند به عنوان یک کابل تقویت شده که سخت تر و قوی تر از کابل های فیبر نوری استاندارد هستند مورد توجه قرار گیرد. با حفاظت بی نظیر این کابل‌ها در برابر آسیب فیزیکی بدون فدا کردن انعطاف پذیری و بهره‌وری در شبکه های فیبر، کابل آرموردار 4 هسته‌ای یک انتخاب مطمئن برای هر شبکه فیبر نوری در محیط های پرخطر است.

برای استعلام قیمت با کارشناسان ما از طریق شماره های 05137130000 و 09396718656 تماس بگیرید و از محصولات شرکت صنعتی الکتریک خراسان یا سیم و کابل افشارنژاد دیدن فرمایید.

 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید