آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

  • 352
  • 2113 مرتبه
آنچه باید درباره هیت سینک بدانیم:

آنچه باید درباره هیت سینک بدانیم:

19 دی 1398

در مطلب زیر می خواهم هیت سینک آلومینیوم و انواع آن را بررسی نماییم و تعریفی اجمالی از هیت سینک آلومنیوم داشته باشیم.

هیت سینک یا HEAT SINK از دو کلمه HEAT به معنای حرارت و SINK به معنای پایین آورنده تشکیل شده است. پس استفاده از اصطلاح هدسینگ آلومینیومی اشتباه بوده و باید بنویسیم هیت سینک آلومینیومی. هیت سینک Heatsink در لغت به معنای خنک کننده یا گرماگیر می باشد که برای کاهش گرمای تولیدی و کنترل حرارت تحت عنوان هیت سینک چراغ ال ای دی استفاده می شود. هیت سینک ها در ساخت وسایل الکترونیک که قطعات آن در افزایش دما دچار مشکل میشود استفاده میشود. هیت سینک ها حرارت تولید شده را جذب می کند و کم کم حرارت را خارج می کند و به این طریق حرارت محصول را کنترل می نماید. در بردهای الکترونیکی، اگر دما از مقدار تعیین شده بیشتر باشد، باعث خرابی قطعات و سوختن آنها می شود. به طور معمول قطعات الکترونیکی مانند ترانزیستور، در اثر فعالیت زیاد حرارت تولید میکند. تولید کنندگان برای افزایش طول عمر محصولات خود از این هیت سینکها استفاده میکنند. هیت سینک ها از جنس پروفیل آلومینیوم میباشند و نسبت به فلزات دیگر تبادل حرارت بالاتری دارند. برای خنک نگهداشتن چراغهای ال ای دی هیت سینک آلومینیومی ساختار مناسبی به شمار میرود. محصولات روشنایی پارس شعاع توس نیز دارای هیت سینک می باشند.

جنس هیت سینک:

هیت سینک با توجه به کارکردی که دارد باید رسانایی حرارتی مطلوبی را دارا باشد که قطعا فلزات بهترین انتخاب برای این مهم به شمار می آیند و در بین تمام فلزات، فلز طلا بهترین انتخاب برای هیت سینک است اما به دلیل بهای بالا، حتی در کاربرد های خاص، استفاده از این فلز مقرون به صرفه نیست. مس انتخاب بعدی است اما به دلیل چگالی بالا و انعطاف پذیری پایین آن، استفاده از مس در ساخت هیت سینک توصیه نمیشود.

امروز در تمام دنیا از فلز آلومینیوم با عدد اتمی ۱۳ در ساخت هیت سینک استفاده میشود. آلومینیوم  به دلیل سبک بودن و ارزانی و هم تقریبا همه جا به وفور یافت میشود مورد استفاده قرار می گیرد. امتیاز دیگر آلومینیوم این است که به راحتی میتوان آن را با آلیاژ های دیگر ترکیب کرد. خاصیت شکل پذیری بالا نیز یک امتیاز برای آلومینیوم محسوب می شود که به صورت عمومی در طراحی و ساخت هیت سینک آلومینیوم استفاده میشود.

آلومینیوم دارای چگالی حدود ۲٫۷ گرم بر سانتی متر مکعب، یعنی حدود یک سوم چگالی فولاد می باشد. آلومینیوم در صنعت بوسیله‌ الکترولیز اکسید آلومینیوم مذاب تهیه می شود، و برای جداسازی آلومینیوم از سود سوز آور استفاده می کنند. استحکام آلیاژ های آلومینیوم را نیز می توان با انتخاب آلیاژ مناسب و گاه با انجام عملیات حرارتی خاص به حد استحکام فولاد رساند. آلومینیوم در دمای ۶۵۰ درجه سانتی گراد ذوب می شود که تا رسیدن به این دما به زمان نسبتاً زیادی نیاز است.  آلومینیوم در حین گرم شدن و حتی ذوب شدن هیچ نوع گاز و دود خطرناک و سمی تولید نمی کند.

آلومینیوم رطوبت را جذب نمی کند، متورم نمی شود، ترک نمی خورد، شکافته و پاره نمی شود، منقبض نمی شود و قابل فاسد شدن نیست. آلومینیوم در مقابل اشعه ماوراء بنفش به هیچ گونه پوششی نیاز ندارد. یکی دیگر از خواص فوق العاده آلومینیوم مقاومت به خوردگی است. اکسید طبیعی که همواره در سطح آلومینیوم وجود دارد مانع و سد بزرگی در برابر انواع مواد خورنده محسوب می شود.

آلومینیوم فلزی است که آنودایز می شود، یعنی آلومینیوم به عنوان آند قرار گرفته با اعمال جریان الکتریکی، یک لایه اکسید بر سطح آن ایجاد می کنند که ضخامت این لایه بیشتر از لایه اکسید طبیعی است و در ضمن به آلومینیوم قابلیت رنگ پذیری می دهد. طی پروسه آندایزینگ می توان آلومینیوم را به رنگ های زیبایی درآورد و به آن زیبایی و استحکام بخشید، در نتیجه طرحی زیبا و جذاب تولید می شود که سطح آن به آسانی با آب گرم قابل شستشو است و نیاز به هیچ تمیزکاری و نگهداری ندارد و به طور طبیعی مقاوم به خوردگی است.

روشهای آبکاری آلومینیوم به این مفهوم است که با استفاده از یک فرایند کاتدی بتوان یک فلز دیگر مانند مس، قلع، نیکل، نقره، طلا و… را روی آلومینیوم ترسیم کرد تا خواص جدید به فلز پایه داد مانند افزایش هدایت الکتریکی، خاصیت لحیم پذیری، مقاومت به خوردگی، مقاومت به سایش و… .

مزایای استفاده  هیت سینک:

به دلیل استفاده از آلومینیوم نسبت به خنک کننده های دیگر در هزینه مقرون به صرفه تر است. در شکل ها و ابعاد مختلفی وجود دارد و قابلیت شکل پذیری دارد. در مصرف برق نیز کم هزینه است. بالاترین جذب حرارت در چراغ های ال ای دی را دارا میباشد.

هیت سینک ال ای دی برای انتقال گرمایی که از تابش نور LED بوجود می آید طراحی شده است. هیت سینک این گرما را جذب کرده و به بیرون منتقل می کند. هیت سینک ال ای دی از اهمیت ویژه ای در این محصول برخوردار می باشد و اگر هیت سینک در LED وجود نداشته باشد گرمای درون دستگاه بالا رفته و فسفر درون آن آسیب می بیند. در صورت عدم کنترل حرارت کیفیت نور خروجی کاهش پیدا کرده و از طول عمر قطعه کاسته شود.

از مهم ترین بخش های لامپ LED می توان به بخش خنک کننده ی آن اشاره کرد. در واقع لامپ LED در هنگام عبور جریان الکتریکی از خود گرما تولید میکند که اگر این حرارت و گرما کنترل نشود تاثیرات مخربی در دیود نورانی ایجاد خواهد شد. این تاثیرات در روزهای اول خود را نشان نمی دهند بلکه پس از مدتی مصرف کننده متوجه ی آن خواهد شد. از طرفی اگر محصول از نظر مدیریت گرما به درستی طراحی نشود نتیجه به صورت بالا رفتن دمای کاری درایور و کاهش طول عمر LED نمایان خواهد شد. در واقع کارایی مناسب سیستم های LED و افزایش طول عمر این دستگاه ها مستلزم طراحی دقیق و اصولی هیت سینک می باشد. برخی از محصولات روشنایی پارس شعاع توس دارای هیت سینک می باشد تا به لامپ های ال ای دی بر اثر حرارت زیاد آسیب وارد نشود.

هیت سینک در تمام مصارف مورد استفاده قرار میگیرد ساده ترین مثال استفاده هیت سینک در فن های CPU کامپیوتر برای پایین آوردن دمای آن است. مثال بعدی را میتوان به استفاده در برد های الکترونیکی مانند برد ماشین لباسشویی یا برد ساید و... اشاره نمود.

جهت خرید محصولات روشنایی پارس شعاع توس همین الان با بازرگانی سپهران تماس بگیرید.

05137130000 و 09396718656 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید