آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 359
  • 1711 مرتبه
تکنولوژی SMD چیست؟

تکنولوژی SMD چیست؟

08 بهمن 1398

لامپ "Surface Mounted Device” که به اختصار لامپ SMD خوانده می شود. یکی از انواع لامپ ال ای دی بوده که به علت داشتن قابلیت انعطاف پذیری در طراحی  و عملکرد، در بازار سیستم روشنایی ساختمان به محبوبیت بالایی رسیده است. در اوایل دهه ی ۱۹۶۰ از تکنولوژی ساخت لامپ ال ای دی DIP استفاده شد. با توسعه تکنولوژی ساخت لامپ های سیستم روشنایی در اوایل قرن ۲۱ و به دلیل تک رنگ بودن و بهره نوری پایین لامپ ال ای دی دیپ تحول یافت. و دانشمندان تکنولوژی ساخت تراشه های SMD را اختراع نمودند. این تکنولوژی پیشرفته در لامپ های ال ای دی، منجر به ساخت لامپ های بسیار کارآمدتر، با تنوع رنگ بیشتر، وضوح بالاتر، حجم بسیار کمتر و زاویه  دید بهتر همراه با صرفه جویی انرژی بیشتری با نام لامپ اس ام دی گردید.

اجزای لامپ اس ام دی پارس شعاع توس:

به طورکلی هر لامپ اس ام دی پارس شعاع توس از سه قسمت عمده تشکیل شده است که شامل: 1-بدنه، 2-بورد ال ای دی (PCB) و 3-درایور یا یکسو کننده می باشد.

1) بدنه لامپ SMD: بدنه در لامپ های اس ام دی پارس شعاع توس در اشکال متنوع حبابی، پرژکتوری، نواری و  پنلی ساخته می شود. دسته بندی انواع لامپ اس ام دی نیز بر اساس فرم بدنه صورت می گیرد.
یکی از ساختارهای پر استفاده لامپ SMD پارس شعاع توس شکل حبابی اس ام دی (ادیسونی) است. همان شکل لامپ رشته ای قدیمی که از پایه سر پیچی و بدنه آلومینیومی و یک روکش حبابی از جنس پلاستیکی مات تشکیل شده است. البته به جای آلومینیوم در بدنه لامپ ال ای دی حبابی، از پلاستیک فشرده یا سرامیک نیز استفاده می گردد. و کاهش انتقال حرارت موثر از لامپ را به همراه دارد. کاهش انتقال حرارت از لامپ باعث گرم شدن تجهیزات داخل لامپ گردیده و در نهایت منجر به کاهش طول عمر لامپ SMD می گردد. بنابراین بهترین گزینه برای جنس لامپ اس ام دی حبابی، همان آلومینیوم است.
در دسترس بودن، ارزان بودن، انعطاف پذیری بالا و قابلیت آلیاژ شدن با دیگر فلزات از مهمترین ویژگی های این نوع از بدنه لامپ اس ام دی پارس شعاع توس بوده است. همچنین به دلیل انتقال حرارت خوب آلومینیوم و قابلیت ورقه ورقه شدن آن می تواند به عنوان هیت سینک عمل نموده و مانع از گرم شدن اجزای داخل لامپ گردد. یکی دیگر از ساختار های پر کاربرد لامپ اس ام دی، شکل پروژکتوری آن است.

لامپ اس ام دی پروژکتری به دلیل استفاده در فضای خارج ساختمان جهت روشنایی محوطه ها و نورپردازی نما باید در مقابل نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم باشد که این امر با شاخص آی پی یا Ingress Protection شناخته می شود. درجه حفاظت (درجه IP لامپ) یک عدد دو رقمی است که  ویژگی های حفاظتی لامپ یا پروژکتور را مشخص می کند.

2) بورد لامپ اس ام دی پارس شعاع توس: بورد لامپ SMD صفحه ای از جنس آلومینیوم و سرامیک یا پلاستیک فشرده است. تراشه های SMD که فاقد پایه هستند بر روی این صفحه به صورت سطحی مونتاژ و لحیم می شود که به این تکنولوژی ساخت بورد، مونتاژ سطحی یا SMD می گویند. تراشه های SMD براساس ولتاژ و جریان خروجی درایور به صورت موازی یا سری بر روی صفحه چاپ می شوند.

عموما در لامپ ال ای دی حبابی پارس شعاع توس از دو ورودی مثبت و منفی استفاده می شود. برای انواع دیگر لامپ های اس ام دی مانند پرژکتورهای بزرگ، هشت ورودی مثبت و منفی موازی در نظر می گیرند. گرمای تولید شده در تراشه های روی بورد توسط خمیر سیلیکون به بدنه آلومینیومی انتقال می یابد. در پرژکتورها به دلیل عدم نفوذ پذیری هوا به داخل لامپ، وجود خمیر سیلیکون ضروری است.

3) درایور لامپ اس ام دی یا مدار یکسو کننده: درایور لامپ SMD یک مبدل یکسو کننده تمام موج AC-DC است. که برق ۲۲۰ ولت متناوب شهری را به برق مستقیم در بازه ولتاژی ۴۰+تا ۴۰– بسته به نوع لامپ و توان ورودی تراشه های SMD تبدیل می کند. و قابل استفاده برای SMD های چاپ شده بر روی بورد LED می باشد. از مواردی که تعیین کننده عمر لامپ SMD، همین درایورها هستند که عموما خراب شدن یک لامپ اس ام دی به این قطعه بر می گردد. در برخی از لامپ های اس ام دی که به پاور LED مشهورند درایور وجود ندارد و مستقیم به برق ۲۲۰ ولت AC متصل می شود.
یکی از مشکلات ال ای دی پاور ها سو سو زدن لامپ روشنایی است. همچنین در صورت سوختن یک تراشه SMD در ال ای دی پاور، هیچ یک از تراشه های دیگر روشن نمی شوند و نور قطع می شود.

انواع لامپ  SMD پارس شعاع توس:

همانطور که پیش از این اشاره شد دسته بندی انواع لامپ SMD بر اساس ساختار بدنه انجام می گیرد که عبارتند از:
الف-لامپ SMD حبابی
ب-لامپ اس ام دی پروژکتوری
پ-لامپ ال ای دی دانلایت
ت-پروژکتور وال واشر ال ای دی
ث-لامپ ال ای دی نواری
ج-چراغ روشنایی پنل ال ای دی

کاربرد لامپ SMD پارس شعاع توس:

از چراغ های SMD برای روشنایی در لامپ های کوچک، چراغ های خیابانی و حتی برای قطعات چشمک زن در موبایل استفاده می کنند. تراشه SMD در مقایسه با تکنولوژی DIP بسیار کوچکتر است. باعث می شود که از آنها برای موارد مختلف از جمله نور پس زمینه تجهیزات الکترونیکی و روشنایی عمومی استفاده شود.

از کاربردهای مدرن و جدید نورپردازی با لامپ اس ام دی عبارتند از: نورپردازی در سقف کشسان استفاده از نور لامپ اس ام دی در سقف آسمان مجازی صفحات نورپردازی سقف کاذب متحرک (آسمان مجازی متحرک و سقف کشسان متحرک) نورپردازی نمای ساختمان / نورپردازی باغچه و باغ / استفاده در نور اتومبیل ها / ایجاد نوری همانند نور روز در ادارات و سالن های همایش و... می باشد.

هدف استفاده از تکنولوژی لامپ اس ام دی پارس شعاع توس چیست؟

هدف استفاده از تکنولوژی SMD در پی تمایل خیلی فراوان مصرف کنندگان برای داشتن تکنولوژی ای کوچک تر، سریع تر و بهتر است. نیاز شدید به افزایش قابلیت ها، تمایل اشخاص برای داشتن صفحاتی با سایز کوچک تر و رقابت در جهت رسیدن به منافع مالی و اعتبار در بازار، استفاده از این تکنولوژی را در پی داشته است.

ساختار های مختلف لامپ اس ام دی پارس شعاع توس:

در بروزترین تکنولوژی در ساخت لامپ اس ام دی با قرار دادن تعداد بیشتری از تراشه ها به شکل مستطیل با عنوان SMD 3014 معرفی شده است که بهره نوری بالایی دارد و در سیستم روشنایی ساختمان های مدرن به خصوص در نورپردازی نما استفاده می شود. تراشه های SMD LED در اندازه های متنوعی در دسترس هستند، که پرکاربردترین آنها SMD 3528 و  SMD 5050 می باشند. نوع SMD 3528 دارای ۳٫۵ میلی متر و نوع SMD 5050 دارای ۵ میلی متر عرض می باشد. تراشه های لامپ LED SMD می توانند بسیار کوچکتر از این دو نوع بوده، در این صورت از آنها به عنوان یک چراغ نشانگر در تجهیزات الکترونیکی و تلفن همراه بکار برده می شود. هر تلفن همراهی دارای نور کمی است که بعد از خاموش شدن صفحه خاموش می شود که توسط یک SMD کوچک ایجاد شده است.

ویژگی لامپ اس ام دی پارس شعاع توس

طراحی تراشه اس ام دی مانند LED ها DIP، شکل گلوله ای و دایره مانند ندارد بلکه دارای ساختاری مسطح است. تراشه های لامپ LED SMD دارای زاویه پرتوهای بسیار بزرگتری نسبت به LED های دیپ هستند (به طور معمول ۱۲۰ درجه). به دلیل اینکه بر روی لامپ های SMD پوشش اپوکسی متمرکز کننده نور وجود ندارد زاویه پرتو تولید شده توسط لامپ LED SMD به طور یکنواخت پخش می شود. شایان ذکر است که تراشه های SMD می توانند ۲، ۴ یا ۶ پایه اتصال، بسته به تعداد دیودهای داخلی داشته باشند.
در طراحی این تراشه یک مدار جداگانه برای هر دیود وجود دارد (هر دیود دارای یک آند و کاتد جداگانه می باشد). بطور مثال در SMD 5050، روی یک تراشه ۳ دیود وجود دارد که به عبارتی شامل سه مدار و در مجموع ۶ پایه اتصال می شود. این تراشه ها معمولا با ولتاژی بین ۲٫۸ تا ۳٫۲ ولت روشن می شوند که رایج ترین آنها ۳ ولت است همچنین بین ۴ تا ۵ لومن در هر دیود بر روی یک تراشه تولید نور دارند.

هر یک از تراشه های SMD دارای قابلیت طیف نوری RGB بوده به همین دلیل لامپ SMD می تواند سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی را پشتیبانی کند. این امر باعث می شود لامپ های ال ای دی از نوع SMD در مقایسه با تکنولوژی دیپ از ترکیبات رنگی قدرتمندتری بهره مند باشند.

امیدواریم که مقاله تکنولوژی SMD چیست؟ برای شما مفید بوده باشد. سعی نمودیم مطالب بسیار مفیدی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم در صورتی که نیازمند اطلاعات بیشتری درباره محصولات روشنایی پارس شعاع توس هستید میتوانید با شماره تلفن های 05137130000 و 09396718656 تماس گرفته و با کارشناسان ما در بازرگانی سپهران در ارتباط بوده تا در سریع ترین زمان ممکن به بهترین شکل پاسخ خود را دریافت نمایید.


 

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید