آیتم 0
ثبت سفارش
تعداد
عنوان

مقالات علمی

  • 341
  • 815 مرتبه
مشخصات فنی محصولات روشنایی:

مشخصات فنی محصولات روشنایی:

20 آذر 1398

شاید شما هم شخصی باشید که با سرچ جملاتی نظیر مشخصات الکتریکی، روشنایی پارس شعاع توس یا مشخصات درج شده روی لامپ ها و یا چنین عبارت هایی وارد سایت ما شده باشید. اگر سری به مقالات موجود در سایت ما بزنید متوجه خواهید شد که به عنوان یک نویسنده، تمامی مقالاتی که تاکنون نوشته شده به نوعی آگاهی و اطلاع رسانی به مخاطبین است. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید مشخصاتی که روی جعبه لامپ ها درج شده است برای چیست؟ آیا اطلاعاتی در این زمینه دارید؟ ما در این مقاله قصد داریم شما را با این اصطلاحات آشنا کنیم.

مشخصات الکتریکی:

ولتاژ چیست؟ ولتاژ انرژی الکتریکی است که به صورت بار الکتریکی ذخیره شده است. ولتاژ می تواند به عنوان نیرویی که به الکترون ها فشار وارد می کند تا درون رسانا جاری شود شناخته می شود. هرچه ولتاژ بزرگ تر باشد نیروی وارد شده بر الکترونها بیشتر است و جریان بزرگتری ایجاد می کند. ولتاژ به عنوان انرژی که توانایی انجام کار دارد می توان به عنوان پتانسیل انرژی یا کار مورد نیاز بر حسب ژول که توانایی حرکت دادن الکترون از نقطه ای به نقطه ی دیگر را دارد بیان کرد. سپس اختلاف ولتاژ بین دو نقطه در یک مدار به عنوان اختلاف پتانسیل شناخته می شود که معمولا افت ولتاژ نامیده می شود. اختلاف پتانسیل بین دو نقطه با واحد ولت V اندازه گیری می شود و با نماد v و گاهی اوقات با نماد E نمایش می شود. برای مقادیر بزرگ یا کوچکتر از واحد ولت از پیشنوند های kv = 10 و mv استفاده می شود بعلاوه ولتاژ می تواند منفی یا مثبت باشد. یک ولت اختلاف پتانسیل الکتریکی مورد نیاز است تا یک آمپر جریان الکتریکی در یک مقاومت 1 اهم ایجاد شود.

توجه داشته باشید که ولتاژ می تواند در یک مدار بدون جریان وجود داشته باشد ولی جریان بدون ولتاژ وجود ندارد به همین ترتیب هر منبع ولتاژ dc یا ac دارای شرایط مدار باز است.

فرکانس چیست؟ در دستگاه های الکتریکی معمولا با شاخصی به اسم فرکانس برخورد می کنیم. به طور کلی منظور از فرکانس تعداد دفعاتی است که جریان برق در ثانیه کل مدار را طی می کند، فرکانس با واحد هرتز (Hz) اندازه گیری می شود که بر گرفته از نام فیزیکدان آلمانی یعنی "هاینریش رودولف هرتز" می باشد. واحدهای دیگر برای اندازه گیری فرکانس نیز وجود دارد، از قبیل: دور بر دقیقه (rpm) و نیز سیکل بر ثانیه.

توان الکتریکی چیست؟ اصولا توان به معنی سرعت تبدیل انرژی است. در دستگاههایی که برای تبدیل انرژی بکار می روند هر چقدر این سرعت بیشتر باشد قدرت دستگاه نیز بیشتر است. مثلا در ژنراتور توان بیشتر نشان دهنده تولید انرژی برقی بیشتری است. در مصرف کننده ها نیز همین موضوع صدق می کند. لامپی که توان بیشتری دارد نور زیادتری هم تولید می کند. اگر جریان برق یکبار مدار را طی کند فرکانس آن 1 هرتز خواهد بود و در صورتی که 60 هرتز باشد، 60 بار در ثانیه مدار را طی می کند. ابزارهای برقی علاوه بر اینکه در یک ولتاژ مشخص کار می کنند (120 یا 240 ولت)، در یک محدوده فرکانس مشخص نیز کار می کنند. اغلب ابزارهای برقی در فرکانس 50 هرتز کار می کنند و در کشور ایران نیز برق شهری فرکانس 50 هرتز دارد.

در کشورهای مختلف از ولتاژ های مختلفی در سیستم برق شهری استفاده شده و پریزها برق و دوشاخه های به کار رفته در دستگاه های برقی در کشورهای مختلف یکسان نیست و این موضوع می تواند مشکلات خاص خود را در سفر ایجاد کند. مهمترین نکته ای که باید در همین ابتدا به آن اشاره کرد موضوع تفاوت ولتاژ است که عدم توجه به آن می تواند موجب ایجاد خسارت های جانی و مالی غیر قابل جبرانی شود زیرا هر وسیله برقی برای یک ولتاژ خاص طراحی شده و برای نمونه اگر وسیله برقی که برای ولتاژ 110 طراحی شده را به سیستم برق ولتاز 220 یا 230 متصل کنید، خود و دستگاه تان را در معرض خطر انفجار یا آتش گرفتن قرار داده اید.

تفاوت های موجود در سیستم های برقی در سراسر دنیا را می توان به دو گروه عمده تفاوت های ولتاژی و تفاوت های فیزیکی در اتصالات دانست. بهتر است در نخستین قدم پیش از سفر بررسی کنید که کشور مقصد شما از چه ولتاژي استانداردی استفاده می کند و آیا  وسایلی برقی که شما قصد بردن آن را دارید (برای نمونه ریش تراش یا شارژر موبایل) با این ولتاژ سازگاری دارد یا خیر و همچنین آیا نوع اتصالات کلید و پریز به کار رفته در این کشور با دستگاه برقی شما همخوان است یا خیر.

به طور کلی در سرتاسر دنیا دو نوع ولتاژ با چهار نوع مختلف از فرکانس وجود دارد که عبارتند از:

کشورهایی که در آن از برق 220 تا 240 ولت با فرکانس 50 HZ استفاده می شود که شامل کلیه تمامی کشورهای آسیایی به استثنای عربستان، ژاپن و فیلیپین، کلیه کشورهای اروپائی و تقریبا تمامی کشورهای آفریقایی، آرژانتین و گرینلند است.

کشورهایی که در آن از برق 220 تا 240 ولت با فرکانس 60 HZ استفاده می شود که شامل اروگوئه، گینه و پرو در قاره آمریکا و فیلیپین و کره در قاره آسیا می شود.

کشورهایی که در آن از برق 110 تا 127 ولت با فرکانس 60 HZ استفاده می شود که شامل کلیه کشورهای آمریکای شمالی، بیشتر کشورهای آمریکای جنوبی به استثنای مواردی که در بالا ذکر شد و عربستان صعودی و مناطق جنوبی ژاپن در آسیا و ساحل عاج در آفریقا است.

کشورهایی که در آن از برق 110 تا 127 ولت با فرکانس 50HZ استفاده می شود که شامل ماداگاسگار و شمال ژاپن می شود.

نکته ای که باید عنوان شود بحث فرکانس 50 یا 60 HZ است که این تفاوت در صورت وجود ولتاژي مشابه دردسر ساز نیست و بیشتر دستگاه های برقی می توانند با هر دوی این فرکانس ها کار کنند.

مفهوم توان الکتریکی چیست؟ توان الکتریکی، آهنگ انتقال انرژی الکتریکی توسط یک مدار الکتریکی در واحد زمان است. یکای SI) سیستم یکاهای بین‌المللی) توان، وات یا یک ژول بر ثانیه است. انرژی الکتریکی معمولاً توسط ژنراتورهای الکتریکی تولید می‌شود امّا می‌تواند توسط منابعی مانند باتری‌های الکتریکی نیز تأمین شود و معمولاً توسط صنعت تولید برق از طریق شبکه‌ی تولید به خانه‌ها و مشاغل عرضه می‌شود. انرژی الکتریکی به طور معمول در واحد کیلووات ساعت (3.6 مگاژول) که حاصل ضرب توان با واحد کیلووات و زمان با واحد ساعت است، به فروش می‌رسد. شرکت‌های برق با استفاده از یک کنتور برق، انرژی را اندازه گیری می‌کنند که میزان کل انرژی را که به مشتری تحویل می‌شود، در خود نگه می‌دارد. توان الکتریکی یک شکل از انرژی با آنتروپی پایین را فراهم می‌کند و می‌تواند در فاصله‌های طولانی حمل شود و به اشکالی از انرژی مانند حرکت، نور یا گرما با بازده بالا تبدیل شود.

فرکانس و طول موج: امواج رادیویی متزلزل و قابل نوسان می باشند و این بدان معناست که مکررا افزایش می یابند و به نقطه ارتعاش و نوسان می رسند که در اصطلاح به آن "پیک" می گوئیم و دوباره به حداقل و پائین ترین حد خود می رسند که در اصطلاح فیزیک آن را "فید" یا "کاهش فرکانس" می نامیم؛ پس به طور مکرر این افزایش و کاهش فرکانس در این امواج پدید می آیند.

یک حرکت از اولین پیک به سمت دومین پیک، یک "دوره" یا "سیکل" نامیده می شود، در اینجا باید عنوان کنیم که واژه فرکانس و آنچه که فرکانس نامیده می شود دقیقا اشاره به میزان نوسان موج دارد. در حقیقت تعداد سیکل هایی که در یک ثانیه صورت می گیرند. همانطور که در بالا گفته شد، فرکانس با واحدی به نام "هرتز" اندازه گیری می شود، هر هرتز شامل یک سیکل در هر ثانیه می باشد، پس یک موج رادیویی 960 مگاهرتز، در هر ثانیه، چیزی حدود 960 میلیون سیکل نوسان پیدا می کند. فاصله بین دو پیک متوالی "طول موج انرژی" نامیده می شود.

ادامه این مشخصات را در مقاله ای دیگر برای شما عزیزان به اشتراک می گذاریم.

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.

فهرست موضوعات

راهنمای خرید
ورود به فروشگاه
 
ارسال سریع
 
پارس شعاع توس
 
سیم و کابل شهاب جم
 
امید پدیده
 
پارسه شید