کابل کواکسیال چیست؟
مطمئنا اکثر مردم در مورد کابل کواکسیال یا کابل RG-59 شنیده اند و یا می دانند چه کاربردی دارد. حتی امکان دارد که اسم مستعار آن به نام کواکس یا نام های اختصاری RG-6 یا کابل RG-59 را زیاد شنیده باشید. کابل کواکسیال از برند سیم و کابل مشهد می باشد که این برند دارای کیفیت عالی است.
کابل هم محور (کواکسیال) (Coaxial cable) کابلیست با مغز رسانایی داخلی که با پوشش عایق نارسانای منعطفی احاطه شده است؛ روی این لایه منعطف نیز لایه رسانای ظریفی برای انعطاف کابل به هم بافته شده است. کابل کواکسیال نوع خیلی متداول از کابل انتقال داده های محفاظت شده می باشد که از دو رسانا تشکیل شده است و به طور هم محور جهت دار شده اند اما به وسیله یک لایه عایق از هم جدا تفکیک شده اند. اجزای درون کابل کواکسیال به طور جزیی در زیر توضیح داده می شود:
هسته کابل کواکسیال شامل سیمی فلزی می باشد که اولین رسانای مود در سیم است. این هسته با یک لایه از عایق ضد برق غیر رسانا احاطه شده است که دور خود این عایق با تور فلزی، فویل و یا قیطان پوشیده شده است. قیطان رسانای دوم این سیم می باشد. در آخر کل سیم در جلد خارجی محافظی یا پوششی پیچیده شده است که همه چیز را کنار هم نگه می دارد.
یکی از مهمترین بسترهای انتقال سیگنال، کابل کواکسیال (به فارسی: کابل هم محور) است. کابلی که شامل۴ جزء است؛
۱- رسانای درونی هادی (مغزی) که از جنس های مختلف تولید میشود و بهترین آنها مس است زیرا جنس هایی مانند آلومینیومی و آلومینیومی روکش شده با مس، ممکن است با اکسیژن ترکیب و اکسید شوند در نتیجه سبب ضعیف شدن سیگنال میشوند.
۲- عایق جداکننده مغزی از شیلد، که از جنس پلیمر است و معمولا از پلی اتیلن استفاده میشود.
۳-اسکرین یا شیلد سیم مسی ساده یا قلع اندود که به صورت بافت در میآیند و به همراه نوار آلومینیومی استفاده میشود. هدف ایجاد این قسمت حذف میدان های خارج از کابل است.
۴- روکش
انواع کابل کواکسیال را بر مبنای امپدانس (امپدانس الکتریکی، مقاومتی است که بر اثر یک اختلاف پتانسیل در برابر جریان الکتریکی ظاهر میشود)، قطر رسانای درونی و کاربردهای شان تقسیم بندی میکنند.
لازم به ذکر است که کابل کواکسیال با امپدانس ۵۰ و ۷۵ تولید میشود.
برای اتصال کابل های کواکسیال از فیشهای (کانکتور) BNC استفاده میشود.
BNC هم مانند کابل در دو نوع ۵۰ و ۷۵ اهم تولید میشود.
BNC مورد استفاده در سیستم مدار بسته، سه نوع لحیمی، پرسی و پیچی هستند.
کابل های کواکسیال معمولا بر اساس JIS C 3501 طراحی میشوند.
کاربردهای کابل کواکسیال برند سیم و کابل مشهد:
کابل کواکسیال طراحی شده است تا سیگنال هایی با فرکانس بالا را حمل کند و از آن سیگنال ها در برابر اینترفرنس های الکترو مغناطیسی (EMI) محافظت کند. بیشتر مردم شاید با سرویس کابل تلویزیون (CATV) سر کار داشته باشند و یا احتمالا خیلی دوست دار این نیستند که خاطرات به هم پیچیدن و درست کردن پشت تلویزیون را امتحان کنند و آخر کابل را به خروجی روی دیوار و به پشت تنظیمات تلویزیون وصل کنند. اما جالب توجه است که این نوع کابل ها در بسیاری از دیگر تجهیزات پیدا می شوند مانند رسانه های رادیو تبلیغاتی، رادیو آماتوری، سیستم های کابل زیر دریا، دوربین مدار بسته (CCTV)، تجهیزات ویدیویی خانه و نرم افزارهای اترنت پهن باند.
از کابل کواکسیال در مسافت های بلند برای ایجاد ارتباط بین شبکههای رادیویی، شبکه های تلوزیونی و تلفنی کاربرد دارد.
کابل کواکسیال کوتاه برای ارتباط بین تجهیزات تصویری و اندازه گیری مناسب است.
همچنین از کابل کواکسیال میکرو برای تجهیزات نظامی، دستگاه اسکن مافوق صوت استفاده میشود.
از مزایا این کابل ها می توان به پهنای باند نسبتا وسیع، دوام و پایداری خوب آنها و همین طور موج انتقالی کاملا محافظت شده (هیچ نویزی وارد آن نمیشود) اشاره کرد.
هزینه زیاد برای نصب و افت سیگنال در فواصل زیاد هم از معایب آن است.
RG در کابل کواکسیال مدل RG-6 و یا کابل RG-59 برای چیست؟
RG کوتاه شده عبارت RADIO GUIDE به معنی راهنمایی رادیویی می باشد. ریشه این عبارت به زمان جنگ جهانی دوم بر می گردد. در آن زمان نیروهای نظامی از کابل کواکسیال خیلی به وفور استفاده می کردند و دسته ای استانداردها را توسعه دادند تا درجات مختلف و برنامه های خود را توسعه دهند. این عبارت طوری همه گیر شده که حتی امروزه شهروندان و مردم در تمام دنیا این کابل را با عبارت RG و اعداد واقعی کنار آن می شناسند. در واقع قابل توجه است بدانید که این عبارات امروزه در ارتش منسوخ شده اند و امروزه از محافظ های ویژه ای به نام MIL-C-17 استفاده می شود.
کابل RG59:
یک نوع کابل کواکسیال است که مخفف Radio Guide است. این کابل اغلب برای انتقال سیگنالهای ویدئویی کم قدرت استفاده میشود.
از اصلی ترین ویژگی های این کابلها قطر مغزی آنها است. (قطر مغزی میتواند بین ۱/۲ تا ۱/۸ میلیمتر باشد) RG59 کابلهای دارای محدودیت تا ۵۰۰ متر هستند.
این نوع کابل ها از نوع امپدانس ۷۵ در نصب دوربینهای مدار بسته مورد استفاده قرار میگیرند.
RG6, RG58, RG11 از دیگر انواع کابل های کواکسیال به شمار میروند.
علاقهمندان برای ارتباط با متخصصان این شرکت میتوانند از طریق شماره تلفن 05137130000 و 09396718656 اقدام کنند و از سایر محصولات سیم و کابل مشهد استعلام قیمت بگیرند.